BOLJI USLOVI ZA LEČENJE: Rekonstruisan deo Doma zdravlja "Savski venac" (FOTO)

B.B.

15. 09. 2023. u 16:16

DO sredine sledeće godine Dom zdravlja "Savski venac" palnirano je da bude završena rekonstrukcija cele centralne zgrade, odnosno još 2.000 kvadratnih metara prostora, najavio je Zoran Bekić, direktor ove zdravstvene ustanove prilikom obilaska već rekonstrusanog dela objekta.

БОЉИ УСЛОВИ ЗА ЛЕЧЕЊЕ: Реконструисан део Дома здравља Савски венац (ФОТО)

Foto: Skupština grada

Prema rečima Bekića obnovljeno je više od 2.000 kvadrata prostora, gde su semštene - pedijatrija, deo specijalističkih službi sa fizikalnom medicinom, rendgen laboratorija.

- U ovom periodu nismo se bavili samo prostorom, obnovili smo i našu opremu, kao i medicinski kadar - nevao je Bekić. - Zbog svega toga možemo pružiti daleko bolje i kvalitetnije usluge našim korisnicima.

On je dodao da veliko interesovanje građana za Dom zdravlja pokazuje da je to jedna od najboljih ustanova u sistemu zdravstva u Srbiji.

- Broj zdravstvenih kartona koji imamo kod nas u ustanovi je duplo veći od broja stanovnika opštine Savski Venac - istakao je Bekić. - Plan je da se do sredine iduće godine završi rekonstrukcija centralnog dela zgrade to je još 2.000 kvadratnih metara prostora.

Predsednik opštine Savski venac Miloš Vidović je rekao da rekonstrukcija doma zdravlja znači mnogo za ovu opštinu, kao i za krajnje korisnike, odnosno zdravstvene osiguranike u celom Beogradu. On je istakao da je opština Savski venac u proteklih osam godina organizovala besplatne preglede u saradnji sa zdravstvenim ustanovama za njenoj teritoriji.

- Proces rekonstrukcije Doma zdravlja za opštinu i građane Savskog venca znači viši nivo zdravstvene zaštite i usluga, znatno bolje uslove za rad zdravstvenih radnika, a ono što je najbitnije jeste zadovoljstvo korisnika - poručio je Vidović. - Ovim projektom se nastavlja kontinuirano ulaganje u zdravstvene ustanove koje sprovodi Vlada Srbije. Zadovoljni smo što ovde ima dovoljno stručnog kadra i njima moramo omogućiti uslove za rad. Ubuduće ćemo davati svoj maksimum na unapređenju kako zdravstvenog tako i ostalih uslova života i rada na teritoriji opštine.

On je podsetio da rukovodstvo Opštine vodi odgovornu zdravstvenu politiku, što potvrđuje činjenica da već osam godina u saradnji sa zdravstvenim ustanovama sa teritorije Savskog venca organizuje besplatne preventivne preglede za građane.

Vidović se zahvalio svim društveno odgovornim kompanijama, preduzećima i Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu, koji su odvojili novac za rekonstrukciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)