U ALTINI MASOVNO KOD LEKARA: Mobilna ambulanta u Zemunu izazvala veliko interesovanje

S.V.

11. 09. 2023. u 23:55

U "Kućici zdravlja", mobilnoj ambulanti koja je od juče postavljena u zemunskom naselju Altina, građani će do nedelje od 8 do 15 časova moći besplatno i bez zakazivanja da obave preventivne preglede.

У АЛТИНИ МАСОВНО КОД ЛЕКАРА: Мобилна амбуланта у Земуну изазвала велико интересовање

GO ZEMUN

Prvog dana, vladalo je veliko interesovanje meštana ovog dela Zemuna koji su strpljivo čekali na pregled.

Predsednik Opštine Zemun Gavrilo Kovačević pozvao je žitelje Altine i drugih zemunskih naselja da posete "Kućicu zdravlja" i na jednom mestu brzo i efikasno obave veliki broj specijalističkih pregleda, da popričaju sa timom lekara Doma zdravlja "Zemun", te da dobiju savete u vezi sa lečenjem ili očuvanjem zdravlja.

- Ova akcija je još jedan vid zajedničke kampanje koju sprovodimo u cilju podizanja zdravstvene kulture - rekao je Kovačević. - Apelujemo na građane da praktikuju odlaske na preventivne preglede, jer je to put kojim se bolesti otkrivaju u najranijoj fazi, i put izlečenja. Altina je izabrana kao veliko naselje koje nema ambulantu.

Nedostaje im stanica

KOVAČEVIĆ je podsetio da je Gradska opština Zemun pokrenula inicijativu da se izgradi ambulanta u naselju Altina.

- Započinje realizacija još jednog našeg projekta, a to je izgradnja novog objekta zdravstvene stanice u Batajnici. Ovaj objekat će imati veće kapacitete i više specijalističkih službi, što je neophodno, budući da se zemunska naselja šire i evidentan je priliv stanovništva.

Svi koji posete "Kućicu zdravlja", bez uputa i bez zdravstvene knjižice, moći će da obave različite preglede. Svaki dan je posvećen različitom tipu pregleda. Tako je utorak za preventivni pregled osoba sa dijabetesom, a može se uraditi i ultrazvuk štitaste žlezde. Sreda je posvećena deci i mladima, uz psihološko savetovalište i opšti pregled, a četvrtak je rezervisan za sve koji imaju ili sumnjaju na kardiovaskularne probleme. Petak je dan za brigu o vitalnosti organizma i različitim vežbama - u zdravom telu, zdrav duh. Subota je namenjena ženama, a nedelja je dan za starije sugrađane.

"Kućica zdravlja" je otvorena za sve državljane Republike Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)