U GROCKOJ IZ LUNA PARKA UKLONILI RINGIŠPIL: Troje sugrađana koji su unedelju kasno uveče povređeni, pušteni su na kućno lečenje

A. Z. K.

02. 08. 2023. u 16:44

RINGIŠPIL u Grockoj uklonjen je po nalogu opštine. Ovde se u nedelju uveče, oko 23.20, dogodio incident u kom je troje mladih zadobilo lakše telesne povrede.

У ГРОЦКОЈ ИЗ  ЛУНА ПАРКА  УКЛОНИЛИ  РИНГИШПИЛ: Троје суграђана који су унедељу касно увече повређени, пуштени су на кућно лечење

Foto J. B.

Kako je za sada utvrđeno, nezgoda se dogodila zbog nestručnog rukovanja radnika K. J. u luna parku.

Tokom vožnje na ringišpilu u okviru luna parka koji je ovde postavljen povodom "Gročanskih svečanosti", dogodila se nezgoda kada su mladi na vrtešci pokušali da dohvate lutkicu koja je bila okačena na šipki pored vrteške. Konstrukcija na kojoj je igračka bila okačena, nije bila podignuta na adekvatnu visinu pa su se korpe ringišpila zakačile za kanap. U želji da dohvate lutkicu, oni koji su se vrteli, gurali su jedni druge kako bi je se domogli.

- Lakše povrede zadobili su J. S. (19), A. Lj. (16) i N. B. (20) i oni su pušteni na kućno lečenje - rekao je predsednik GO Grocka, Dragan Pantelić. - Nezgoda se dogodila zbog nestručnog rukovođenja ringišpilom radnika K. J. Naša inspekcija je bila na terenu i utvrđeno je da su vlasnici zabavnog parka imali neophodne dozvole za rad. Naloženo je i da se ringišpil odmah ukloni, što je i urađeno u ponedeljak. Srećom, mladi koji su povređeni su dobro, u kontaktu smo sa njima i spremni smo da im pružimo svu neophodnu pomoć. Nadam se da će nadležni utvrditi sve pojedinosti ove nezgode.

Imali neophodne dozvole

INSPEKTORI koji su u Grockoj utvrđivali da li vlasnici imaju neophodnu dokumentaciju utvrdili su da su svi imali neophodne dozvole.

- Od svih smo uzeli ateste i dozvole za rad. Na ringišpilu nije bilo kvara, već je konstrukcija pored vrteške obrušila i ona nema veze sa funkcionisanjem ringišpila - rekli su inspektori.

Nakon incidenta policija je uzela izjave od učesnika i očevidaca nezgode, a nije izostala ni reakcija Drugog osnovnog javnog tužilaštva.

- Policiji je naloženo da se utvrde sve okolnosti - rekli su u Tužilaštvu. - Tek nakon saslušanja vlasnika ringišpila, svedoka i oštećenih možemo doneti odluku da li će i protiv koga eventualno biti podneta krivična prijava i za koje delo.

Nakon nezgode oglasio se i vlasnik ringišpila, koji je rekao da je konstrukcija ispravna. Ispravnost su proveravali i mnogobrojni inspektori koji su utvrđivali da li su konstrukcije stabilne i ispunjavaju li sve potrebne bezbednosne uslove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)