KRUŽNIM TOKOM JOŠ BRŽE KROZ VIŠNJIČKU: Pri kraju treća faza radova u najprometnijoj ulici na Karaburmi

Š.Marović

26. 07. 2023. u 22:27

RADOVI na kompletnom proširenju Višnjičke ulice, u dužini od skoro 2.500 metara, biće završeni za oko tri nedelje, čime će ova saobraćajnica dobiti tri trake po smeru.

КРУЖНИМ ТОКОМ ЈОШ БРЖЕ КРОЗ ВИШЊИЧКУ: При крају трећа фаза радова у најпрометнијој улици на Карабурми

Foto: Grad Beograd

Radnici su i na kružnom toku koji spaja Rospi ćupriju i Slanački put sa ovim bulevarom, gde je ostalo da se postavi asfaltna podloga i ozeleni prostor.

Uređenje Višnjičke ulice, koja je žila kucavica naselja Karaburma, kako stoje stvari, biće završeno i pre predviđenih rokova, koji su bili kraj ove godine. Majstori su u ovoj frekventnoj saobraćajnici radili noću, ali i vikendom, a naruku im idu i godišnji odmori tokom jula i avgusta, kako bi na miru posao priveli kraju. Trenutno se izvodi proširenje na poslednjoj deonici, takozvanoj trećoj fazi, od Mirijevskog bulevara do ukrštanja sa Slanačkim putem, u dužini od 420 metara.

- Prema sadašnjoj dinamici radovi će na ovom potezu biti završeni za otpirlike tri nedelje - kaže za "Novosti" gradsi menadžer Miroslav Čučković. - Majstori su svakodnevno na terenu, rade i po velikim vrućinama. Pomaže i rad subotom i nedeljom, samo građani još malo da se strpe. Ovo je sada veoma važno za rasterećenje saobraćaja, kako bi se dobila i dodatna traka za vozila javnog prevoza.

Tokom maja, kada se radio deo kod Tržnog centra BIG, stvarale su se ogromne gužve, što je potrajalo gotovo tri nedelje. Ipak, zbog manjeg protoka vozila sada je situacija znatno bolja, a sve je dobro obeleženo saobraćajnom signalizacijom. Radovi u Višnjičkoj ulici obavljaju se u tri faze, od kojih je prva, započeta u martu, imala četiri potfaze. Prva potfaza podrazumevala je rad na potezu od Mirijevskog bulevara do puta za Adu Huju, u dužini od oko 400 metara i završena je do kraja marta. Druga potfaza išla je od puta za Adu Huju do Diljske ulice, nakon toga od Diljske do ulaza u garažu TC "BIG fešn" i četvrta potfaza bila je od ulaza u garažu TC "BIG fešn" do Ulice vojvode Micka Krstića.

NAPREDUJE I ĐINĐIĆEV BULEVAR

RADNICI "Beograd puta" uspešno rade na produžetku novobeogradskog bulevara Zorana Đinđića, u dužini od oko 500 metara. Trenutno se asfaltira prva polovina puta, a radovi bi prema najavama mogli da budu završeni do kraja septembra. Oba kraka imaće po tri saobraćajne trake, ali i trotoare s obe strane.

Pak, druga faza rekonstrukcije obuhvatala je rastojanje od Ulice vojvode Micka do raskrsnice sa Ulicom Mije Kovačevića i treća, poslednja, koja se trenutno radi, od Mirijevskog bulevara do Slanačkog puta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

SLAVIMO VELIKU SREDU: Šta ne sme da se radi i KO DANAS FARBA jaja