RAZMENA ISKUSTVA I PRAKSE: Sporazum o saradnji za unapređenje rada s decom do šest godina

B.B.

10. 07. 2023. u 11:48

CENTAR za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom "Novi Beograd", Fakultet za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju Univerziteta u Beogradu i Predškolska ustanova "11. april", potpisali su sporazum o saradnji.

РАЗМЕНА ИСКУСТВА И ПРАКСЕ: Споразум о сарадњи за унапређење рада с децом до шест година

Foto: Opština Novi Beograd


 Cilj saradnje je da razmenom znanja, iskustva i organizovanjem prakse, zajedno rade na unapređivanju nastavno-naučnog, obrazovnog i istraživačkog rada sa decom uzrasta do šest godina.
 Prema rečima Milke Milovanović Minić, direktorke centra, pružiće podršku prilikom organizovanja različitih manifestacija, tribina i okruglih stolova, značajnih za Predškolsku ustanovu i Fakultet.
- PU "11. april" podržava zdrav razvoj i odrastanje oko 8.500 mališana, što je čini najvećom ustanovom ovog tipa na Balkanu - navela je Jelena dubljević, direktro - Ovaj sporazum,  omogućiće stručno osposobljavanje studentima studijskog programa Logopedije.
Doprinos ovoj saradnji, daće i eksperati iz Logo Centra, sa kojim opštinski Centar uspešno organizuje edukativne skupove za vaspitače i roditelje. Biće organizovane i besplatne obuke za studente u oblasti procene prečitačkih veština kod dece predškolskog uzrasta.
-Veoma je važno da studenti steknu uvid u rani razvoj dece i da svojim znanjem i angažovanjem, usmere jezički i govorni razvoj uz mentorsku podršku svojih profesora i zaposlenih u ustanovi - istakla je dr Bojana Drljan sa katedre za logopediju FASPER-a.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)