UZAJAMNO RAZUMEVANJE MLADIH I STARIH: Izložba fotografija međugeneracijske saradnje otvorena je juče u Knez Mihailovoj

T.N.

26. 05. 2023. u 07:15

MEĐUGENERACIJSKA saradnja starih i mladih osoba, uzajmano razumevanje, shvatanje različitog načina ponašanja kao i stilova oblačenja i govora, deo su izložbe "Promocija međugeneracijske saradnje" koja je otvorena juče ispred Srpske akademije nauka i umetnosti.

УЗАЈАМНО РАЗУМЕВАЊЕ МЛАДИХ И СТАРИХ: Изложба фотографија међугенерацијске сарадње отворена је јуче у Кнез Михаиловој

Privatna arhiva

- Fokus izložbe je da se mladi i stari međusobno razumeju, da pokušamo da razumemo jedni druge, stariji da razumeju mlade i mladi starije osobe. Želimo da stereotipi koje imamo, kako da se ponašamo, kako da mislimo da više ne postoje. Fokus je na jačanju mentalnog zdravlja sugrađana, da širimo i jačamo svest o značaju i važnosti međugeneracijske saradnje - navode organizatori i učesnici projekta.

Fotografije su deo projekta "Jačanje otpornosti starijih osoba i osoba sa invaliditetom tokom pandemije Kovid 19 i budućih katastrofa" i oslikavaju ideju uspostavljanja međugeneracijske saradnje tokom trajanja projekta i putem ličnog pečata učesnika ostaviće trag dobre prakse.

- Kroz projektne aktivnosti uspostavljeno je međusobno povezivanje mladih i starijih, njihovo razumevanje i poboljšanje komunikacije čime su se stvorili uslovi za rad na emocijama, smanjivanju osećaja usamljenosti i očuvanju mentalnog zdravlja mladih i starijih - ističu organizatori.

Posetioci su uživali i u kulturno-umetničkom programu koji su pripremili stariji učesnici, koji su uz valcer i ples upriličilo otvaranje izložbe, a kako je cilj izložbe solidarnost i podržavanje starijih i mladih, svojim modernim plesom mladi izvođači su predstavili njihov stil igre. Takođe, veliki broj stranih turista koji se našao u Knez Mihailovoj imali su priliku da uživaju u muzici i plesu koji su svojim zajedničkim radom prirpemili stariji i mlađi sugrađani.

Projekat sprovodi Centar za podrškui inkluziju "HELP NET" u saradnji sa Crvenim krstom Srbije. Izložba je otvorena do 31. maja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!