SJAJNA VEST ZA GRAĐANE VIŠNJIČKE I OKOLNIH ULICA: Od Bogoslovije do Slanačkog puta šest traka

Милица Шкорић
Milica Škorić

01. 03. 2023. u 13:31

GRAD Beograd planira da u toku ove građevinske sezone revitalizuje i uredi više od 100 ulica, a jedna od bitnih saobraćajnica koja će doći na red za obnovu i proširenje jeste Višnjička.

СЈАЈНА ВЕСТ ЗА ГРАЂАНЕ ВИШЊИЧКЕ И ОКОЛНИХ УЛИЦА: Од Богословије до Сланачког пута шест трака

Foto: N.Skenderija

Ona će posle rekonstrukcije imati tri saobraćajne trake po smeru, a tome će doprineti smanjenje razdelnog ostrva.

Radovi na ovoj bitnoj saobraćajnici trebalo bi da počnu u naredna dva meseca, kada će građani morati da se naoštre strpljenjem dok bude trajalo proširenje.

- Gradski prevoz van špiceva funkcioniše, ali kada je prepodnevna i poslepodnevna gužva, to predstavlja veliki problem - istakao je gradonačelnik Aleksandar Šapić. - Zato ćemo pokušati da svako veliko razdelno ostrvo, posebno na Novom Beogradu iskoristimo, da ih skidamo i time otvaramo još po jednu traku. To ćemo uraditi u Višnjičkoj ulici već ove godine, da bi obezbedili žutu traku za autobuse, čime će protok vozila biti znatno ubrzan, a da pored nje postoje još dve trake za automobile.

Dodavanje još dve saobraćajne trake biće urađeno u dužini od otprilike 2,5 kilometra, od Slanačkog puta do Bogoslovije, pa će autobusi moći i u špicevima da nesmetano prolaze ovim pravcem.

- U ovoj ulici često se stvara saobraćajni čep - kaže Šapić. - Zato ćemo raditi njenu veliku rekonstrukciju koja će da potpuno promeni ovaj deo grada. Od Slanačkog puta, gde ćemo napraviti kružni tok, skroz do Bogoslovije biće uređena ulica, otvorićemo još dve trake, jer skidamo ostrvo. Razdelni pojasevi napravljeni su pre 50 godina, a trenutno ničemu ne služe. Tada je bilo nebrojeno puta manje automobila nego danas.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)