POSLE SVAKE KIŠE PROBLEMI ZA GRAĐANE ŽARKOVA: Trgovačka za vikend opet pod vodom

Милица Шкорић
Milica Škorić

27. 02. 2023. u 19:25

DEONICA Trgovačke ulice, između Belih voda i Žarkova, ponovo je posle padavina u nedelju bila pod vodom, što godinama zadaje velike probleme vozačima koji koriste ovaj putni pravac.

ПОСЛЕ СВАКЕ КИШЕ ПРОБЛЕМИ ЗА ГРАЂАНЕ ЖАРКОВА: Трговачка за викенд опет под водом

Jovan Marković

Nasred Ibarske magistrale tada nastaje pravo jezero, a vozači se usporeno kreću ulicom, pa se brzo stvore i velike gužve. Iako je juče kiša prestala, sneg se otopio pa se voda sa ove ulice još uvek nije povukla, pa je kolaps u saobraćaju bio je neminovan tokom porepodnevnih sati. Problem zbog čega ovaj deo prestonice posle svake malo jače kiše plavi jeste što u delu Trgovačke ulice kod naselja Bele vode, u blizini Gasprom pumpe (u pravcu Ibarske magistrale) ne postoji izgrađena gradska kanalizaciona mreža.

Kako su istakli u javnom preduzeći "Vodovod i kanalizacija" upoznati su sa ovim problemom, a iako ovo nije u njihovoj nadležnosti, sa namerom da se reaguje kada je to hitno potrebno, nekoliko puta tokom prošle nedelje ekipe su specijalnim vozilima prikupljale vodu sa kolovoza. Takođe, priprema se projekat privremenog rešenja za ovu lokaciju, koji bi uskoro trebalo da bude završen, a odmah potom bi se pristupilo njegovom izvođenju.

U pitanju je postavljanje neke vrste provizorijuma, kako bi se do konačne izgradnje nedostajuće kanalizacione mreže otklonila mogućnost sakupljanja vode.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)