ŠAPIĆ: Novi vrtić na Bežaniji prati ubrzani razvoj tog dela grada

Novosti online

06. 02. 2023. u 13:34

GRADONAČELNIK Beograda Aleksandar Šapić obišao je danas novoizgrađeni vrtić „Iskrica“ na Bežanijskoj kosi i tom prilikom istakao da se izgradnjom ovog objekta izašlo u susret ubrzanom razvoju tog dela grada.

ШАПИЋ: Нови вртић на Бежанији прати убрзани развој тог дела града

Foto: Grad Beograd

Šapić je istakao da je veoma zadovoljan završetkom radova, izgledom i opremljenošću vrtića, te podsetio da je Bežanijska kosa deo grada koji se razvija izuzetno brzo uz povećanje broja stanovnika. 

– Zbog toga je postojala potreba za novim vrtićem u ovom delu grada. Vrtić je izgrađen po najsavremenijim standardima, zauzima površinu nešto manju od 2.000 kvadrata, a opremljen je izuzetno kvalitetno. Ipak, ono što je najvažnije je da će već posle praznika naredne nedelje deca početi da pohađaju vrtić u ovom objektu. Spiskovi su, ukoliko sam dobio pravu informaciju, već završeni i trebalo bi uskoro da počnemo sa potpisivanjem ugovora. Potrudićemo se da u narednom periodu napravimo realan plan broja vrtića koje u sledeće dve do tri godine izgradimo i otvorimo. U toku je izrada projektne dokumentacije za izgradnju nekoliko vrtića, ali ću o tome više pričati kada ti procesi budu gotovi jer moramo stajati iza svojih reči – rekao je Šapić.

Gradonačelnik je naglasio da će od septembra vrtići, državni i privatni, biti u drugačijem statusu, kada su u pitanju troškovi koje imaju roditelji.

– Očekujemo da će doći do povećanja broja dece kako u državnim tako i privatnim vrtićima. Takođe, očekujem da će u naredne dve do tri godine još veći broj roditelja i dece moći da koristi benefite koje im je Grad Beograd obezbedio – dodao je Šapić. 

On je podsetio na prošlonedeljno otvaranje Centra za boravak dece i omladine ometene u razvoju.

– Na izgledu i opremljenosti te ustanove, kao i novog vrtića na Bežaniji, mogu da nam pozavide i mnogo razvijenije i bogatije zemlje. Beograđani i njihova deca to u svakom slučaju zaslužuju. Moramo da vodimo računa i o zaposlenima u predškolskim ustanovama, jer je rad sa decom najlepša, ali i jedna od najtežih stvari – poručio je Šapić.  

Sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Nenad Radić je rekao da je Sekretarijat obezbedio novac za opremanje kuhinje, kao i za nameštaj za jedan deo vrtića.

– Sekretarijat će nastaviti da učestvuje u ovakvim projektima i nadam se da ćemo u buduće imati priliku da otvorimo još novih objekata – istakao je Radić.

Direktorka PU „11. april” Jelena Dubljević rekla je da je kvart u kojem se vrtić nalazi miran i veoma lep za boravak dece.

– Fondacija Novaka Đokovića je kompletno opremila dečje sobe, donirali su i igračke, dok je Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu opremio preostali deo vrtića – navela je ona i dodala da će novi vrtić doprineti smanjenju liste čekanja za upis dece u predškolsku ustanovu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

PAMTIMO GA IZ FILMA KO TO TAMO PEVA Imao petoro dece, umro u 91. godini - manje poznati detalji o legendarnom dekici