DRAGA ZAUVEK U SVOJOJ ŠKOLI: Uslišen zahtev meštana da ustanova u Rakovica selu nosi ime učiteljice

T. N.

31. 01. 2023. u 12:55

U ZNAK zahvalnosti i sećanja na učiteljicu Dragu Stanojković, koja je svoj radni vek provela u Osnovnoj školi "Jajinci" u Rakovica selu, izdvojeno odeljenje ove škole ponelo je naziv "Učiteljica Draga Stanojković".

ДРАГА ЗАУВЕК У СВОЈОЈ ШКОЛИ: Услишен захтев мештана да установа у Раковица селу носи име учитељице

Draga Stanojković, Foto: GO Voždovac

Inicijativa da se promeni naziv škole potekla je od njenih bivših đaka, a peticiju je potpisalo više od 700 stanovnika ovog voždovačkog naselja. Uz podršku Opštine Voždovac i gradskih institucija ideja da se školi da novo ime realizovana je na veliko zadovoljstvo porodice učiteljice, njenih bivših učenika, kao i svih stanovnika sela Rakovica.

Učiteljica Draga, koja je ceo svoj život radila u ovoj školi, bila je izuzetan učitelj, pedagog, psiholog, ali i domar. Njenom zaslugom ova škola je dobila i toalet, učestvovala je u obnovi starog manastira, a brojne medalje osvajala je sa Vatrogasnim društvom.

Foto: GO Voždovac

Mnogi đaci su je zvali drugom majkom, a to je i bila za decu koja nisu imala nikog. Brinula se za njih i pomagala im, uvek je imala lepu reč.

- Kad je reč o mojoj generaciji, nisu svi imali iste uslove kod kuće, pa je svakom detetu za rođendane kupovala poklone - pričao je Đorđe Pantović, bivši đak.

- Bila nam je kao majka, pogotovo za onu decu koja su odrastala bez roditelja. Nikad nije prošao dan a da nas ne stavi u krilo i onda zajedno pregledamo domaći i propitujemo se.

Pamtiću uvek Dan žena, kad su njeni nekadašnji učenici dolazili ispred kuće, i kad nisu hteli da odu sve dok joj ne uruče poklon, iako ih je ona odvraćala.

Postavljanju table sa novim imenom škole prisustvovali su i predsednica Opštine Voždovac Ivana Tomić Ilić, kao i članovi Gradskog veća Bojana Jakšić i Ljubiša Pejčić.

Foto: GO Voždovac

USKORO DOBIJA I ULICU

OPŠTINA Voždovac podržala je zahtev građana sa 700 potpisa da škola ponese ime učiteljice koja je ostavila nezaboravnu uspomenu na svoj rad u ovom mestu.

Inicijativa je bila i da ulica u kojoj je Stanojkovićeva živela ponese njeno ime. Prema rečima odgovornih iz GO Voždovac, taj proces je u toku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a