NAPALI SU ME SA LEĐA: Stanko Anđić prvi put o sukobu sa huliganima u naselju Vojvode Vlahovića

B. Borisavljević

04. 01. 2023. u 08:11

HRABRI dečak Stanko Anđić, koga su huligani prebili kada je hteo da zaštiti dečje igralište u naselju Vojvode Vlahovića od njihovog divljanja, prvi put se juče, zajedno sa ocem, oglasio u javnosti.

НАПАЛИ СУ МЕ СA ЛЕЂА: Станко Анђић први пут о сукобу са хулиганима у насељу Војводе Влаховића

Foto: Instagram printskrin/ serbialive_beograd/go_zvezdara

Iako sa vidljivim podlivima na licu od udaraca, bio je srećan što niko od mališana, koji su bili u okolini, nije povređen. Kaže i da je on dobro prošao, jer su napadači imali hladno oružje koje, na sreću, nisu upotrebili.

Prema Stankovim rečima, ispred kuće je u tom trenutku bilo prisutno mnogo mlađih osoba, koje su takođe mogle da stradaju. Kako bi ih odbranio od mogućeg napada stao je na put da ih zaštiti.

- Video sam da je grupa kod sebe imala i oružje, meni tada nepoznato da li pravo - rekao je Stanko. - Na svu sreću to hladno oružje nisu upotrebili. Napali su me sa leđa, nisam se branio, gubio sam snagu. Kada sam pao, udarali su me iz sve snage.

Njegov otac Đoko Anđić vidno potrešen je drhtavim glasom rekao da je komšinica došla i povikala: "Ubiše Stanka!"

- Ti huligani imaju 15 godina, a on samo 16. Fino je vaspitan, da nikada ne bije mlađe od sebe. Nismo ni svesni šta se na ulici dešava - kaže Đoko. - To su užasni momenti. Videli smo dete u lokvi krvi i nismo znali da li će da umre u sledećem momentu. Samo onaj ko to doživi može da oseti kakav je to osećaj bola u duši. Najbolje je da zakon nađe rešenje za ovo, da društvo može da skloni decu sa ulice. Svake večeri se spremaju takve organizovane grupe koje prolaze kroz grad i obračunavaju se na takav način.

On se nada da će ceo ovaj slučaj nadležni adekvatno ispratiti i da neće završiti kao nerešeni predmet u nečijoj fioci.

POZNATI POLICIJI

- REČ je o registrovanim i poznatim predvodnicima grupa, koji tuku decu od 10, 12 godina, pokazujući i na društvenim mrežama snimke nasilja - navodi otac dečaka. - Oblače se u crno, nose hladno oružje, pa u rančevima imaju noževe, boksere, palice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)