PUTNICI OSUĐENI NA ČEKANJE: Polasci za Mladenovac poremećeni zbog sanacije klizišta u blizini mesta Senaja

Š. M.

04. 11. 2022. u 10:23

POREMEĆAJI u radu linije 493 Beograd-Mladenovac u sredu, 2. novembra od 17.30 do 18.10, nastali su zbog radova na sanaciji klizišta na deonici Mali Požarevac - Vlaško Polje, kod mesta Senaja, a za tri polaska u navedenom periodu nije ispoštovano vreme, tvrde za "Novosti" u Sekretarijatu za javni prevoz.

ПУТНИЦИ ОСУЂЕНИ НА ЧЕКАЊЕ: Поласци за Младеновац поремећени због санације клизишта у близини места Сенаја

Foto M. Anđela

U autobuskom prevozniku "Lasta", zaduženom za ovu liniju, tvrde da pomenutog dana nije ostvareno sedam polazaka (tri iz Mladenovca i četiri iz Beograda) usled "otkaza" na vozilima, dok su, kako oni tvrde, od 17.00 do 18.20 časova ostvareni svi polasci sa kašnjenjem zbog radova između stajališta "Stanojevac" i "Mali Požarevac R".

Redovni putnici na ovoj liniji javljali su se redakciji "Novosti" u sredu, ali i krajem oktobra i mnogo puta od proleća ove godine, navodeći da polasci na ovoj liniji često kasne ili se uopšte ne realizuju. Konkretno, u sredu, 2. novembra, putnici za Mladenovac tvrde da se od 17.00 do 18.30 sati nijedan autobus sa oznakom 493 nije pojavio na glavnoj autobuskoj stanici (BAS), iako bi po redu vožnje trebalo da saobraćaju na svakih 10 minuta. Zbog toga su odlučili da nakratko blokiraju glavnu rampu na BAS, što su uradili i 27. oktobra.

Foto: M. M.

U Sekretarijatu za javni prevoz ne spore da je bilo problema.

- Putnici su prijavljivali Sekretarijatu da u vršnim periodima polasci nakon 6.00 iz Mladenovca i nakon 15.00 iz Beograda odstupaju na prolaznim stajalištima na trasi linije u odnosu na vremena nailaska vozila pre početka radova. U zoni radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila uz pomoć semafora, što značajno utiče i na funkcionisanje javnog prevoza na ovoj deonici.

Radove kao razlog za kašnjenje navode i u "Lasti" i tvrde da situaciju pažljivo prate:

- Apelujemo na putnike da imaju razumevanja dok se ne završe radovi, jer prevoznik na ove okolnosti ne može da utiče. Međutim, nezadovoljstvo prevozom na liniji 493 traje već dugo.

Ovo nije prvi put da se pokreće tema izostanka polazaka na liniji Beograd-Mladenovac i obrnuto. U maju ove godine zabeležene su i velike nesuglasice između gradske uprave i prevoznika "Lasta", koje su nastale posle otkrića Grada da 16. i 17. maja, bez obrazloženja, "Lasta" nije osvarila 129, odnosno 134 polaska na prigradskim i lokalnim linijama. Ipak, posle brojnih sastanaka nadležnih i prevoznika kog veže ugovor, ali i pretnji da će on biti raskinut, došlo je do dogovora i situacija se stabilizovala.

Predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić, na pitanje "Novosti" da li je upoznat sa pritužbama žitelja na javni prevoz, kaže da se iz ove opštine u prethodnom periodu realizuju svi polasci, kao i da na ovoj liniji nema problema.

NORMALIZACIJA 10. NOVEMBRA

Iz Sekretarijata za javni prevoz za naš list napominju da se prema informaciji dobijenoj od JP "Putevi Srbije" potpuna normalizacija autobuskog saobraćaja od Mladenovca ka Beogradu očekuje od 10. novembra, za kada je planiran završetak putarskih radova kod Senaje, koji se odvijaju svakog dana od 7.00 do 17.00.

Osim toga, Sekretarijat ukazuje da, osim linije 493, u sistemu javnog prevoza putnika postoji i linija 491 (Beograd - Mladenovac / preko Avale), na kojoj se radnim danima obave 44 polaska, subotom 27, a nedeljom 21.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić