PROMENADA U BOJAMA JESENI: Na šetalištu uz Savu se održava tradicionalni festival ručnih radova (FOTO)

Š. Marović

30. 10. 2022. u 08:47

NA Sava promenadi juče i danas održava se peto izdanje najvećeg festivala ručno rađenih radova u Srbiji "Vikend bazar festa". Mnogobrojni posetioci iskoristili su lep oktobarski dan da posete ovo šetalište i pazare neke od raznovrsnih proizvoda, a i danas će to moći da urade od 12 do 21 čas.

ПРОМЕНАДА У БОЈАМА ЈЕСЕНИ: На шеталишту уз Саву се одржава традиционални фестивал ручних радова (ФОТО)

Foto Tanjug

Reporteri "Novosti" juče su na Promenadi zatekli veliki broj građana, ali i gostiju prestonice, koji su znatiželjno razgledali štandove, kojih je bilo oko pedesetak. Na platou kod zgrade "Geozavoda" mogli su se naći komadi garderobe, ručno rađenih odevnih predmeta, slatkiša, maski, nakita, igračaka, meda, raznovrsnih napitaka pa i ukrasnih jaja, ali i slika i fotografija.

- Ovde smo već drugi put, bili smo i na letnjem izdanju "Bazara" - priča za naš list jedna od prodavačica. - Na našoj tezgi nalaze se odevni predmeti, najviše je majica i dukseva. Svaki na sebi ima neki detalj koji je ručno vezen. Građani zaista razgledaju, poseta je veoma dobra, dok mnogi i trguju. Naruku nam ide i lepo vreme.

Kako bi usrećili i obradovali mališane, organizatori su priredili i bogat propratni sadržaj. Zabavni program za koji je zadužen "Vikend bazar" je osmišljen sa ciljem da okupi posetioce svih uzrasta.

- Zaista je sjajan doživljaj, posebno za mališane koji uživaju u brojnim sadržajima - kaže Milica I. iz Beograda. - Svakako jedan uspešno iskorišćen dan, pa smo i pazarili nekoliko zanimljivih stvari. Posebno su mi se dopali ručno rađeni predmeti od drveta, kao i preukusni slatkiši. Slučajno smo šetajući Promenadom videli da se festival održava i nismo pogrešili.

PIKNIK ZONE

KAKO bi obradovali najmlađe mališane, organizovana je i Food & Picnic zona sa ukusnom domaćom hranom i pićem, radionice i pozorišne predstave za decu, a dobru atmosferu podgrejali su i poznati gradski bendovi i di-džejevi.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti