"PUSTITE ME, LJUDI, KRVARIM": Ispovest vozača autobusa kog je izbo mladić - zbog svađe u saobraćaju potegao sečivo od 10 centimetara

Š. M.

27. 10. 2022. u 08:30

NA uglu Višnjičke i Ulice Vuka Vrčevića na Paliluli juče ujutru došlo je do incidenta, kada je muškarac S. P. (28) nožem napao vozača autobusa Vladana Kurčubića (47) i naneo mu teške telesne ozlede.

ПУСТИТЕ МЕ, ЉУДИ, КРВАРИМ: Исповест возача аутобуса ког је избо младић - због свађе у саобраћају потегао сечиво од 10 центиметара

Ugao Vuka Vrčevića i Višnjičke, Foto Gugl strit

On je sa povredama grudi, ali u svesnom i komunikativnom stanju prevezen na Odeljenje reanimacije u Urgentnom centru na dalje zbrinjavanje. Napadaču je određeno zadržavanje od 48 sati, nakon čega će biti priveden Višem javnom tužilaštvu.

Prema našim informacijama, do incidenta između vozača automobila i autobusa došlo je posle svađe u saobraćaju oko prvenstva prolaza.

- Vozio sam privatni autobus u desnoj traci, a automobil iza je na silu pokušavao da se prestroji, nije dao ni migavac - priča za "Novosti" vozač Vladan Kurčubić.

- Išao je iza mene i stalno je trubio i blinkao da se pomerim, iako sam uredno vozio. Kad sam stao na autobuskoj stanici, on je bio pored mene i onako već iznerviran otvorio sam prozor i pitao vozača u čemu je problem. Onda je on izašao iz kola, kao i ja, jer sam mislio da ćemo rešiti problem na miran način. Ipak, krenuo je nasilno ka meni i počelo je guranje pa smo obojica pali na zemlju. Tada me je udario pesnicom u glavu iz sve snage i počeo da me tuče po celom telu. Žena koja je bila sa njim me je uhvatila otpozadi i vukla. U tom trenutku je mladić izvadio nož i ubo me.

Vladan Kurčubić, Foto FB

Foto FB

Kurčubić nije ni shvatio da je ranjen dok nije video krv, pošto je uboden u levu stranu grudi. Kako ističe, britva koju je mladić potegao bila je duža od deset centimetara.

- Uspaničio sam se i samo uzviknuo: "Pustite me, ljudi, krvarim" - kaže on.

- Tada su mi oni uputili neke ružne reči i još me par puta odgurnuli. Napadač je sam pozvao policiju i Hitnu pomoć. Kada su došli organi reda, on je rekao da je sve uradio u samoodbrani.

Odveli su me u Urgentni centar, gde su ušili ranu i dali lekove protiv bolova. Doktor je rekao da sam imao sreće što je ubod bio pored srca i slezine. Ostaću još par dana u bolnici, nakon čega će me pustiti na kućno lečenje. Ovim poslom se bavim skoro 30 godina, bilo je nemilih situacija i potezanja noževa tokom noćnih vožnji i ranije, ali nikada se nije desilo ovako nešto.

Osumnjičeni S. P. je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju i njemu je određeno zadržavanje od 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!