PEŠACI, MORATE NAZAD! Umesto kod glavnog ulaza upozorenje tek kod garaže pijace "Palilula"

S. V.

05. 09. 2022. u 13:00

KO god se ovih dana spuštao pored Palilulske pijace, s namerom da niz Ulicu majora Ilića izađe u 27. marta, morao je da se vrati nazad. Radovi na rekonstrukciji ove saobraćajnice su u toku, ali je tabla s obaveštenjem "Pešaci, pređite na drugu stranu" postavljena kod same ograde koja spaja dva kraja ulice i odvaja prostor u kom mašine kopaju asfalt i menjaju cevi.

ПЕШАЦИ, МОРАТЕ НАЗАД! Уместо код главног улаза упозорење тек код гараже пијаце Палилула

Foto: Novosti

Tako su sugrađani prinuđeni da se vraćaju na ugao s Ilije Garašanina i s druge strane, niz Ulicu Dobre Mitrovića, obilaze Palilusku pijacu ako žele da dođu u 27. marta.

- Do pre nekoliko dana, levi trotoar je bio potpuno prohodan i moglo je da se prođe kroz ograđeni prostor gradilišta i dođe do Bulevara - kaže sugrađanin. - Međutim, sada je ulica otvorena do ulaza u podzemnu pijačnu garažu i dalje ne mogu ni pešaci. Tek tu stoji tabla da je gradilište, umesto gore na uglu s Ilije Garašanina kod glavnog ulaza u tržnicu, da ljudi ne pešače uzalud. Pogotovo stariji i oni koji nose cegere.

Kako su nam rekli iz Sekretarijata za investicije, rekonstrukcija Ulice Majora Ilića podeljena je u dve faze.

- Prvi deo je do Ilije Garašanina a drugi do Takovske ulice. Obe faze biće završene do 15. oktobra, a za to vreme biće urađena nova vodovodna mreža i kišna kanalizacija.

Majstori su sada u finišu radova na sanaciji Ulice Dobre Mitrovića, koja s druge strane Palilulske pijace spaja 27. marta i Ilije Garašanina.

- Tu su završeni radovi na izradi kolovozne i trotoarske konstrukcije i ostalo je samo da se zaliju fugne i postave stubići na trotoaru i ti radovi biće završeni u sredu - poručuju iz nadležnog Sekretarijata.

Sređivanje saobraćajnica oko jedne od najpopularnijih prestoničkih tržnica počelo je u aprilu, kada su mašine stigle u Ulicu Ilije Garašanina, gde je postavljena kaldrma. Kada su, sa mesec dana zakašnjenja okončani radovi na ovoj lokaciji, putari su se preselili u Ulicu Dobre Mitrovića. Kroz Ulicu majora Ilića, koja je sada na meti građevinaca, prolazi javni prevoz. Zato su autobusi preusmereni na Takovsku i dalje u Džordža Vašingtona. Na kraju, planirano je uređenje dela od Palilulske pijace do Takovske.

KOCKE NA PUTU

GOMILA kocaka kojom je popločavana Ulica Ilije Garašanina i deo koji se graniči s objektom tržnice i dalje stoji na trotoaru. Komšije negoduju jer je građevinski materijal ostavljen nemarno, neko bi ga mogao odneti ili se povrediti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)