SEDNICA SKUPŠTINE GRADA: Izbor direktora izbio u prvi plan

S. V.

18. 08. 2022. u 10:10

NA sednici Skupštine grada Beograda, koja se održava danas, prvo se na dnevnom redu našao izbor direktora gradskih preduzeća.

СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА: Избор директора избио у први план

Foto: M. Anđela

Ko je sve smenjen i ko su naslednici

U predlozima rešenja o razrešenju i imenovanju direktora i v.d. direktora u jednom broju ustanova i preduzeća čiji je osnivač Grad Beograd, koja su usvojena sa 57 glasova, stoji:

"Apotekarske ustanove Beograd" - razrešava se dužnosti v.d.direktorka Jasminka Bjeletić

Umesto dirketorke Gradskog centra za socijalni rad Zorice Pavlović biće imenovana Silvia Alavanja.

Razrešen je direktor JKP "GSP Beograd" Radiša Momčilović. Umesto njega biće imenovan Zoran Šarac.

Andrija Mladenović, koji je bio pomoćnik bivšeg gradonačelnika Zorana Radojičića dolazi na čelo JKP "Beogradski metro i voz". Na ovom mestu je bio Stanko Kantar, koji je podneo ostavku iz ličnih razloga.

Direktor JKP "Putevi Beograda" Dragan Đorđević je podneo ostavku, a na njegovo predložen je Aleksandar Milentijević.

Ostavku je podneo i direktor JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" Strahinja Danilović, a umesto njega predložen je  Radomir Vujadin.

Dužnosti je razrešen direktor JKP"Beograd put" Ivan Tejić, a na njegovo mesto dolazi Vuk Janković.

Foto: M. Anđela

Direktorka JP "Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda" Dušica Anđelković biće razrešena dužnosti. Zameniće je Milan Vranić.

Ostavku je podneo direktor JKP "Infostan Tehnologije" Goran Dmitrović,  a zameniće ga Aleksandar Kemiveš.

Ostavku na mesto direktora JP "Gradsko stambeno" podneo je i Petar Andrijašević, umesto njega biće imenovam Aleksandar Jakšić.

Vesni Tahov je prestao mandat na mestu v.d. direktora Urbanističkog zavoda Beograda, a zameniće je Nikola Mijatović.

Svi novi direktori i v.d. biće imenovani na godinu dana.

Pre početka sednice Skupštine grada Beograda, ispred zdanja na Trgu Nikole Pašića, predstavnici dela opozicije održali su konferencije za novinare.

Foto: M. Anđela

Na dnevnom redu 12 tačaka

Na dnevnom redu je 12 tačaka, a prestonički odbornici odlučivaće o raznim životnim temama poput javnog prevoza, dodele stanova ratnim vojnim invalidima, plaćanja komunalnih usluga za povlašćene kategorije...

Takođe, biće donet i konačan sud da se SP "Lasti", "Avala busu" i konzorcijumu privatnih prevoznika "Ariva Litas" poveća cena po pređenom kilometru za oko 10 odsto, koja bi trebalo da važi od septembra.

Ukoliko odbornici daju zeleno svetlo na inicijativu ULUS, slobodni umetnici i kulturni radnici od jeseni plaćaće vožnju gradskim prevozom po povlašćenim cenama. Razmatraće se i izmene rešenja o obrazovanju gradskog štaba za vanredne situacije, pa davanje saglasnosti na odluku o imeni i dopuni Statuta JKP "Gradska čistoća" i promeni osnivačkog akta Prihvatilišta za stara i odrasla lica.

Odbornici će odlučivati i da li će na beogradskim autobusima ubuduće biti reklame, te na koji način će biti uređenja mogućnost oglašavanja na javnim vozilima.

Sekretari podneli ostavke

Iako sekretare Gradske uprave ne biraju odbornici, nego Gradsko veće, ovih dana pominjalo se da još nekoliko imena odlazi iz zdanja u Ulici 27. marta. Sada već bivši gradski sekretar za kulturu Ivan Karl podneo je ostavku na tu funkciju u utorak, a pojavile su se informacije da je isto uradila i sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, ali se ona juče nije oglašavala. Kako smo saznali, upitno je i mesto Dragane Belojević, koja je na čelu Sekretarijata za sport i omladinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna