BEJZBOL PALICOM UDARAO VOZAČA: Autobusu GSP, koji saobraća na liniji 308, džip iznenada preprečio put

Š. M.

01. 07. 2022. u 07:50

BEOGRADSKA policija podneće krivičnu prijavu protiv muškarca (27) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilničkog ponašanja.

БЕЈЗБОЛ ПАЛИЦОМ УДАРАО ВОЗАЧА: Аутобусу ГСП, који саобраћа на линији 308, џип изненада препречио пут

Foto D. Milovanović

Incident se dogodio na Bulevaru kralja Aleksandra u pravcu prema Smederevskom putu u Malom Mokrom Lugu, juče oko 14.10, kada je vozač koji je upravljao džipom napao vozača autobusa na liniji 308. U nezgodi su lakše povređene dve osobe. Kako smo nezvanično saznali, prilikom udaranja bejzbol palicom po autobusu razbijeno je i staklo.

- Vozilo se kretalo ka stanici Bajdina koja se nalazi u Malom Mokrom Lugu, kada mu je džip preprečio putanju - kaže izvor.

- Iz automobila je izašao mlađi muškarac koji je kod sebe imao bejzbol palicu. Počeo je da lupa po vozilu i tom prilikom je slomio staklo. Vozač autobusa je lakše povređen, a komadić stakla upao je jednoj putnici u oko. Muškarac je nakon incidenta pobegao u nepoznatom pravcu i organi reda tragaju za njim. Još nije poznat uzrok napada.

U trenutku nezgode autobus je bio pun putnika, koji su u neverici posmatrali ovaj prizor.

Očevici su odmah pozvali sanitet, a lekari su povređenima ukazali prvu pomoć. Policija je obavila uviđaj.

Sličan incident jučerašnjem dogodio se pre samo nedelju dana na liniji 50, kada je šofer autobusa pretučen u naselju Braće Jerković.

Autobus je išao iz Ustaničke ulice ka ovom delu grada. Nije poznato šta je prethodilo tuči, ali je napadač jurio za autobusom od Plavog mosta do naselja. Tu ga je konačno sustigao i kroz prozor vozaču zadao nekoliko udaraca pesnicom u glavu.

Fizički nasrtaji na vozače gradskog prevoza sve su učestaliji. Od početka godine ovo je već 33. napad, a prošle godine napadnuti su 92 puta.

Neophodno uvođenje kamera

TOKOM prošle godine beleži se skoro trideset napada i na vozače privatnika, uprkos kamerama u vozilima. Kako ističu vozači, najveća mana je to što kamera nema na stajalištima. Posebno bi ih trebalo ugraditi na najvećim presedačkim mestima poput Zelenog venca, na autobuskim terminusima i okretnicima, odnosno na oko 150 lokacija u gradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NELE I OKI PORUČUJU „STRUJU ŠTEDI“: Evo u čemu je ključ za osvajanje fiće