POPRAVLJENA OGRADA NA "ZRENJANINCU": Bezbedniji put kod skretanja ka Borči

S. V.

17. 05. 2022. u 07:52

DEO Zrenjaninskog puta kod raskršća sa Borčom, koji je desetak dana bio bez razdelne ograde u dužini od 25 metara, konačno je sređen. Nadležni iz JKP "Beograd put" u nedelju su postavili nedostajući deo između traka, koji je do tad bio nebezbedan i "osiguran" jedino žutom trakom.

ПОПРАВЉЕНА ОГРАДА НА ЗРЕЊАНИНЦУ: Безбеднији пут код скретања ка Борчи

Foto: "Novosti"

Na ovoj veoma frekventnoj raskrsnici, gde se iz pravca grada desno skreće za Ovču, levo za Borču, a pravo se stiže u Padinsku skelu, često se dešavaju saobraćajne nesreće. Tako je bilo i nedavno, kada su automobili "završili" na razdelnom ostrvu.

- Po saznanju da je ograda na Zrenjaninskom putu oštećena u saobraćajnom udesu, ekipe JKP "Beograd put" postavile su privremenu saobraćajnu signalizaciju, prečke i žutu traku - kažu za naš list iz ovog komunalnog preduzeća. - Tražili smo od Sekretarijata za saobraćaj privremenu izmenu režima saobraćaja i u nedelju smo postavili 25 metara razdelne ograde, na mestu na kome je bila oštećena.

Nisu samo vozači ti koji moraju biti na oprezu kada prolaze ovom deonicom, nego i pešaci. Iako su ovde pre nekoliko meseci postavljeni pametni semafori, uz pomoć kojih se dugo ne čeka na zeleno svetlo na pešačkom, nije retkost da sugrađani pretrčavaju četiri trake kako bi prešli na drugu stranu jer je od autobuske stanice kod nekadašnjeg restorana "Putnik", pešački prelaz udaljen više od 100 metara. Kako bi to sprečili, nadležni su još 2014. godine ovde postavili ogradu, ali oni najuporniji nisu odustali od nebezbednog prelaska Zrenjaninskog puta. Neki su se peli i preskakali, drugi su krali i sekli delove ograde, pa su ostale rupe što je mnogima poslužilo da se provuku i odu na suprotnu stranu ove saobraćajnice na levoj obali Dunava.

Foto Printskrin

Pešački prelazi i dalje skoro nevidljivi

VELIKI broj pešačkih prelaza na Zrenjaninskom putu gotovo je nevidljiv, o čemu je naš list nedavno pisao. Za održavanje tog dela puta zaduženo je preduzeće "Jadran", bez čijeg naloga "Putevi Beograda" ne mogu da izađu na teren. Kada će da dobiju zahtev, nije poznato.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)