OD OPŠTINE PO 240.000 DINARA: Posle izveštavanja "Novosti", GO Palilula uz stanare izgorelih stanova na Karaburmi

S. V.

22. 04. 2022. u 07:52

SVE četiri porodice, koje su tokom požara u noći između petka i subote, ostali bez stanova u Ulici husinskih rudara 24 na Karaburmi, dobiće po 240.000 dinara od Opštine Palilula.

ОД ОПШТИНЕ ПО 240.000 ДИНАРА: После извештавања Новости, ГО Палилула уз станаре изгорелих станова на Карабурми

Foto N. Skenderija

Posle pisanja "Novosti", da ljudi iz 20 stanova ove višespratnice nemaju struju, samim tim ni grejanje, te da ih šest dana niko od nadležnih nije obišao, u četvrtak je održan sastanak u prostorijama ove lokalne samouprave. U razgovoru sa stanarima, predsednik GO Palilula Miroslav Ivanović rekao je da je već podneo inicijativu Centru za socijalni rad kako bi ljudima bila uplaćena novčana pomoć.

Takođe, dogovoreno je da se iz ove višespratnice izbaci šut, za koji će JKP "Gradska čistoća" obezbediti kontejnere. Takođe, JP "Gradsko stambeno" zaštitiće zgradu od padavina, te će finansirati i uraditi kompletnu zamenu zajedničkih elektroinstalacija u zgradi. Iz bezbednosnih razloga, struja u ovoj stambenoj zajednici je još uvek isključena.

- Imamo veliko razumevanje za nesreću koja se desila - kaže Ivanović. - Na svu sreću, nije bilo žrtava i Opština želi da pomogne svakom građaninu. Kada se bude sagledao kompletan obim štete, daćemo predlog koraka koje bi trebalo preduzeti u pomoći svim stanarima zgrade u Husinskih rudara 24.

Na poslednjoj, nadograđenoj etaži ove višespratnice pre sedam dana, vatra je progutala sva četiri stana. Kao uzrok pominju se neispravne instalacije frižidera. Od petka žive bez krova i struje. Dodatne probleme na četvrtom nivou, ispod izgorelog, napravila je kiša i natopila plafone, koji su ionako bili mokri od gašenja vatre. Penzioneri, ali i porodice sa malom decom u celom objektu smrzavaju se već nekoliko dana. Hranu iz frižidera i zamrzivača morali su da bace, jer niti su mogli da je spremaju, niti da je čuvaju. Neki su otišli kod rodbine i prijatelja da se okupaju i prespavaju u toplom, dok drugi nisu imali. Sedeli su u mraku, umotani u ćebad. Rekli su nam da im je najveća briga popravka krova. Čim ispred svoje zgrade bez crepa vide kamione gradskih preduzeća, kao što je obećano, moći će konačno da odahnu.

UKLjUČIVALI OSIGURAČE

ONI koji su sve vreme u zgradi bez struje, rekli su nam da su, nekoliko puta na sopstvenu odgovornost uključivali osigurače kako bi uključili grejalicu, napunili mobilni telefon ili ugrejali malo vode. Svesni da je to veoma opasno i da je moglo da prouzrokuje veliki problem, rekli su nam da nisu imali izbora, pogotovo jer im niko nije rekao do kada će biti bez električne energije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri