IZGRADIĆE BORAVAK U ZADUŽBINSKOJ ULICI: U Zemunu će nići novi objekat za decu i omladinu ometenu u razvoju

J. D.

18. 04. 2022. u 07:52

NOVI objekat za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju gradiće se u Zadužbinskoj ulici u Zemunu. Planirano je da se prostire na površini od 2.000 kvadrata, sa prizemljem i spratom kapaciteta za 90 korisnika. Biće opremljen po najvišim standardima i funkcionalno organizovan tako da bude pristupačan osobama sa invaliditetom.

ИЗГРАДИЋЕ БОРАВАК У ЗАДУЖБИНСКОЈ УЛИЦИ: У Земуну ће нићи нови објекат за децу и омладину ометену у развоју

Foto Promo

U objektu je predviđeno devet prostorija dnevnog boravka, među kojima su sala za rekreaciju sa svlačionicom i sanitarnim blokom, senzorna soba, prostor za radionice, ambulanta sa izolacijom, kancelarije za zaposlene, kotlarnica i vešernica. Na spratu iznad ulaza biće smeštena kongresna sala, kao i izložbeni prostor.

- Objekat će biti organizovan tako da na nivou prizemlja postoji jedan ulaz za korisnike i zaposlene, kao i sporedni ulaz za kuhinju i odvoz otpada - navodi se u planu. - Od glavnog ulaza, direktno će se ulaziti u veliki hol u kojem će biti stepenište i lift koje će voditi na drugi sprat.

Ulazni hol biće povezan sa svlačionicama za zaposlene, ambulantom, prostorom za domara i toaletom za posetioce. U prizemlju će biti smeštena i trpezarija sa kuhinjom, uz koju se nalaze svlačionica za zaposlene kao i magacin. Takođe, biće napravljene radionice za hortikulturu, povezane sa dvorištem i salom za rekreaciju. A u istom delu jedna prostorija predviđena je za mašinsku radionicu.

S obzirom na to da se na predmetnoj parceli nalaze dva sportska terena koja pripadaju školi za decu sa oštećenjem sluha i govorno-jezičkim problemima "Radivoj Popović", a koja su u veoma lošem stanju bilo je razmatrano njihovo uklanjanje i novo pozicioniranje u slobodnom delu parcele, uz sam objekat škole. Ovim planom to za sada nije definisano.

Foto Promo

PREDSTAVLjANjE PLANA

JAVNA prezentacija ovog plana dostupna je svakog dana u zgradi Gradske uprave do 20. aprila od 9.00 do 15.00 časova. Zainteresovani tokom prezentacije mogu da dobiju uvid u Urbanistički projekat, kao i da svoje primedbe i sugestije na planirana rešenja u pisanoj formi dostave na pisarnicu Sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove najkasnije do 20. aprila.

ZEMUNSKE OSMOLETKE

U ZEMUNU se nalazi i škola za učenike oštećenog vida "Veljko Ramadanović" koja se od 1920. godine nalazi u Ulici cara Dušana. Uz ovu školu, u Zemunu je osnovana i škola za decu oštećenog sluha i govora "Radivoj Popović", koja radi sedam decenija. Praktično u istom delu Zemuna je i škola "Sava Jovanović Sirogojno", koju pohađaju deca sa posebnim potrebama, kao i škola "Branko Pešić" u kojoj se vaspitavaju i obrazuju deca koja sticajem životnih okolnosti nisu stigla na vreme da pođu u školu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)