SPOMEN PRIJATELJU SA SKORO 5.000 NASLOVA: Na Banovom brdu radi privatna biblioteka nazvana po Leonidu Hramovu

J. D.

07. 04. 2022. u 06:47

NOVA biblioteka, sa oko 5.000 knjiga, koja će nositi ime Leonida Hramova, ljubitelja knjige i pisane reči, preminulog prošle godine, otvorena je u sredu na Banovom brdu. U njoj se nalazi bogat fond knjiga koje je Leonid sa ljubavlju kupovao godinama, ali i naslovi koje su biblioteci donirali njegovi prijatelji.

СПОМЕН ПРИЈАТЕЉУ СА СКОРО 5.000 НАСЛОВА: На Бановом брду ради приватна библиотека названа по Леониду Храмову

Foto Naša mesta

Spomen-biblioteka posvećena ovom Čukaričaninu simbolično je otvorena na dan kada je izgubio bitku sa koronavirusom, ali i na dan kada je pre 81 godinu u nacističkom bombardovanju Beograda 1941. godine uništena Narodna biblioteka Srbije na Kosančićevom vencu. Novootvorena ispostava, u čijem je opremanju učestvovalo skoro 20 ljubitelja književnosti, u ponudi ima dečju literaturu, lektire, istorijske naslove, stručnu naučnu literaturu, beletristiku, popularnu psihologiju, naučnu fantastiku, klasike...

- Ovo je naša zamisao, koju smo pokrenuli sa idejom da napravimo jedno zgodno ćoše u kojem će moći da se okupljaju svi ljubitelji pisane reči - objašnjava Aleksandar Andrić, jedan od osnivača privatnog hrama knjige. - Biblioteku smo simbolično nazvali po Leonidu koji je bio jedan od nas i koji se zajedno sa nama zalagao za ovu našu zamisao koju smo uspeli da sprovedemo u delo.

Naš sagovornik dodaje i da nakon otvaranja biblioteke planiraju mnogo akcija. Jedna od njih biće i da jednom godišnje članovima biblioteke na kućni prag dostavljaju željeni naslov. Takođe, člansku kartu biblioteke na deset godina mogu dobiti svi oni koji pozajme biblioteci na korišćenje 50 naslova. Novo mesto koje će okupljati ljubitelje pisane reči nalazi se u Tržnom centru "Stankom" u Ulici Stevana Brakusa broj 4. Visina članarine još nije određena.

Foto Naša mesta

MALI KUTAK

NASLOVI u biblioteci "Leonid Hramov" vlasništvo su članova i prijatelja koje je okupila pisana reč. Takođe, u okviru biblioteke napravljen je i kutak u kojem će posetioci moći da uživaju i u miru čitaju izabrano delo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024