NOVČANA POMOĆ ZA 34.446 ZAPOSLENIH: Grad Beograd isplatio naknadu za svoje službenike i komunalce

S.V.

25. 03. 2022. u 15:13

SOLIDARNA pomoć za 34.446 zaposlenih u Gradskoj upravi i beogradskim javnim preduzećima isplaćena je jutros. Kako je rekao zamenik gradonačelnika Goran Vesić, Grad Beograd već treću godinu, na osnovu kolektivnog ugovora, isplaćuje ovu novčanu naknadu za svoje zaposlene, te da nije u pitanju nikakva privilegija.

НОВЧАНА ПОМОЋ ЗА 34.446 ЗАПОСЛЕНИХ: Град Београд исплатио накнаду за своје службенике и комуналце

Foto: Arhiva Novosti

- To su ljudi koji rade u javnim komunalnim preduzećima, te kulturnim, predškolskim i ustanovama socijalne zaštite - objašnjava Vesić. - Na zahtev sindikata, solidarna pomoć se ove godine isplaćuje u poslednjoj nedelji marta u susret "Danima Beograda", jer je prošle godine bila u deset rata, zaključno sa septembrom.

On kaže da su za njega svi zaposleni u Skupštini Grada heroji koji rade svaki dan, bez praznika, subote i nedelje, kako bi se u Beogradu održavao komunalni red.

- Od 2018.godine, otkako sam zadužen za ekonomiju grada, solidarnu pomoć redovno dobijaju svi koji su je zaradili svojim angažovanjem. Te žene i muškarci rade odgovorne poslove za plate manje nego u privatnom sektoru i zaslužili su dodatak na plate.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!