LICITACIJA ZA OBRADIVU ZEMLJU: Poljoprivredne površine u državnoj svojini biće date u zakup

G. N.

22. 03. 2022. u 15:46

POLjOPRIVREDNO zemljište u državnoj svojini, u ukupnoj površini od 8.851,5060 hektara, biće dato u zakup i na korišćenje putem javnog nadmetanja.

ЛИЦИТАЦИЈА ЗА ОБРАДИВУ ЗЕМЉУ: Пољопривредне површине у државној својини биће дате у закуп

Foto D. Dozet

Oglas je raspisan nakon što je sredinom ovog meseca zamenik gradonačelnika Goran Vesić doneo Odluku o tome. Rok za prijavljivanje i podnošenje dokumentacije je do 1. aprila u 14 sati.

Prema rečima sekretara za poljoprivredu Sava Pavičića,obuhvaćeno je obradivo zemljište u državnoj svojini na području 14 gradskih opština glavnog grada.

- Predviđeni period zakupa je 15 godina za ukupno 6.306 javnih nadmetanja na području gradskih opština Barajevo, Voždovac, Grocka, Zvezdara, Zemun, Lazarevac, Mladenovac, Novi Beograd, Obrenovac, Palilula, Rakovica, Sopot, Surčin i Čukarica, a za ukupno 50 javnih nadmetanja na području gradskih opština Grocka i Sopot, period zakupa je jedna godina - precizirao je Pavičić.

Postupak javnog nadmetanja sprovodi se elektronskim putem, preko veb-aplikacije za sprovođenje javnog nadmetanja, koja se nalazi na zvaničnoj veb-prezentaciji Uprave za poljoprivredno zemljište.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili