POČELA OBNOVA STEPENIŠTA: Oronula spojnica dva čukarička naselja spremna za prve prolećne dane

G. N.

08. 03. 2022. u 07:52

OBNOVA najdužeg stepeništa u Beogradu konačno je počela! Spojnica dva naselja, Banovog brda i Čukaričke padine, trebalo bi da zasija sa prvim danima proleća, budući da je predviđeno da rekonstrukcija traje 30 dana.

ПОЧЕЛА ОБНОВА СТЕПЕНИШТА: Оронула спојница два чукаричка насеља спремна за прве пролећне дане

Posao će trajati ceo mesec, Foto Beoinfo

Nadležni u Opštini Čukarica već su opredelili novac iz lokalnog budžeta za ovaj posao, a deo novca izdvojiće i Grad. Prema prvim procenama, sanacija oronulog stepeništa koštaće oko 20 miliona dinara.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić razgovarao je sa građanima Čukaričke padine i tom prilikom obišao radove na obnovi neobičnog mosta u ovom naselju, što je i bio problem na koji su oni ukazali. Sanacija stepeništa obavlja se u sklopu akcije zamenika gradonačelnika pod nazivom "Problem manje".

- Ovo stepenište najduže je u Beogradu i ima više od 180 gazišta - podsetio je Vesić.

- Veliki broj građana ga koristi jer predstavlja vezu između Banovog brda i Čukaričke padine. Više od 30 godina nije sređivano, a sada smo na predlog Opštine i građana izdvojili novac za rekonstrukciju.

Ovo stepenište svakodnevno koristi veliki broj osnovaca koji žive na Padini, a pohađaju OŠ "Filip Kljajić Fića" na Banovom brdu. Takođe, svakodnevno ga koristi i veliki broj građana oba naselja, budući da ono od Kijevske ulice vodi nizbrdo do Lazarevačkog druma kod broja 13. Naporna prečica pomaže da se lakše stigne do Ade Ciganlije, tržnog centra, prevoza, pijace...

ISTI GABARITI

PROJEKAT podrazumeva da stepenište ostane u istim gabaritima, a da sanacija obuhvati kompletnu obnovu i samog stepeništa i ograde, kako bi u potpunosti bilo bezbedno za svakodnevnu upotrebu. Ono je izgrađeno tokom osamdesetih godina, u vreme podizanja stambenog naselja na Čukaričkoj padini. Kako navode u Opštini Čukarica, do sada nije obnavljano, tako da su i betonska konstrukcija i ograda u prilično lošem stanju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a