VESIĆ: Izgradnja fabrike za preradu otpadnih voda u Krnjači

Tanjug

25. 02. 2022. u 15:37

ZAMENIK gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je danas da je raspisan tender za izgradnju fabrike za preradu otpadnih voda u Krnjači, te najavio da će izvođač radova biti poznat 14. marta, kada se očekuje i početak izgradnje.

ВЕСИЋ: Изградња фабрике за прераду отпадних вода у Крњачи

Foto: Tanjug

Vesić je ovo poručio na otvaranju početka radova na izgradnji sekundarne kanalizacije mreže u ovom palilulskom naselju.

Objasnio je da će nova kanalizaciona mreža i fabrika za preradu otpadnih voda podići životni standard građana leve obale Dunava na viši nivo, ali i sprečiti zagađenje reke.

- Istovremeno, od novca koji je obezbedio Grad završavamo crpnu stanicu Krnjača 2, koja će prepumpavati fekalnu kanalizaciju do fabrike za preradu otpadnih voda - kazao je Vesić.

Istakao je da je grad sopstvenim sredstvima izgradio osam kilometara kanalizacije u naselju Braća Marić, i objasnio da su danas počeli radovi na izgradnji još šest kilometara kanalizacione mreže u Krnjači, sa 320 priključaka-projekat vrednosti od 55 miliona evra.

Takođe, Vesić je rekao da će najkasnije do 1. marta biti raspisan tender za radove koji će biti finansirani novcem od kredita EIB-a.

Prema njegovim rečima čitav posao biće završen najkasnije za tri godine, kada će sve kuće biti priključen na kanalizaciju.

Vesić je naglasio i da je grad dobio grant od EIB-a, koji će obezbediti novac za revizione šahtove, koji koštau izmđu 600 i 800 evra, bez kojih, kaže, nijedna kuća ne može biti priključena na kanalizaciju.

- Svaka kuća dobiće besplatno revizioni šaht. Ostaje samo da se plati priključak u vrednosti od 60.000 dinara, koji će se plaćati 1.000 dinara mesečno u 60 rata, što mislim da je prihvatljivo - naveo je Vesić.

BONUS VIDEO - SNIMAK DRONOM: Ovako izgleda železnička stanica u Novom Sadu iz vazduha

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave