ZA SANACIJU ZGRADA DAJU 30 MILIONA: Konkurs za bespovratno sufinansiranje radova na Savskom vencu

A. V. V.

23. 02. 2022. u 06:47

DA poprave dotrajale delove višespratnica uskoro će ponovo moći građani Savskog venca.

ЗА САНАЦИЈУ ЗГРАДА ДАЈУ 30 МИЛИОНА: Конкурс за бесповратно суфинансирање радова на Савском венцу

Foto Ž. Knežević

Centralna prestonička opština raspisala je novi javni konkurs za bespovratno sufinansiranje radova na zgradama. Zainteresovane stambene zajednice prijave treba da pošalju najkasnije do 21. marta. Opština je u prvoj ovogodišnjoj akciji za uređivanje ulaza iz budžeta izdvojila 30 miliona dinara.

Žiteljima Savskog venca kojima budu odobrene prijave opština će sufinansirati maksimalno 90 posto poslova na sanaciji određenih delova zgrada, kao što je to bio slučaj i u prethodnim akcijama.

- Sve stambene zajednice čije prijave budu podnete u roku sa celokupnom dokumentacijom moći će da računaju na popravke do utroška finansijskih sredstava - navode, za "Novosti", u GO Savski venac.

- Radovi će se pretežno odnositi na krečenje, zamenu ulaznih vrata zgrade, sandučića, interfona, video-nadzora...

Opština Savski venac, Foto N. Fifić

Za razliku od prethodne godine kada su u okviru istog konkursa stanari mogli novčana sredstva iz opštinske kase da izdvoje i za obnovu fasada, sada to nije slučaj:

- Ovaj konkurs predviđen je samo za sufinansiranje radova u ulazima, a u narednom periodu raspisaćemo novi konkurs koji će se odnositi i na mogućnosti obnove fasada stambenih zgrada - najavljuju u ovoj opštini za naš list.

Prošle godine Opština Savski venac je dva puta raspisala javni konkurs za bespovratno sufinansiranje radova na zgradama. U prvom iz kase je u ove svrhe bilo izdvojeno 40 miliona, a prijavilo se više od 500 stambenih zajednica. U drugom krugu popravke su iznosile 25 miliona.

Kako je nedavno u intervjuu za "Novosti" istakao predsednik Opštine Savski venac Miloš Vidović lane je o trošku opštine bilo sređeno 90 ulaza. A takođe, šest fasada je dobilo novo ruho, i to četiri pod ingerencijom opštine, a dve Grada Beograda.

Obrasce za prijavu na konkurs građani mogu pronaći na zvaničnom sajtu opštine.

Majstori u OŠ "Vojvoda Mišić"

SVIH deset osnovnih škola na Savskom vencu u narednom periodu dobiće novo ruho.

Majstori su najpre zasukali rukave prethodne sedmice u OŠ "Vojvoda Mišić". Centralna prestonička opština ove godine izdvojila je duplo više sredstava za obnovu ustanova za mališane nego prethodne godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri