ELEKTRONSKA I OGLASNA TABLA: Stanari zgrade u Stjepana Filipovića 31 modernizovali komunikaciju

M. S.

04. 08. 2021. u 06:47

NAKON pokretanja sopstvenih sajtova, "vajber" zajednica, pojedine prestoničke zgrade rešile su da još unaprede komunikaciju među komšijama i modernizuju je. Uz to, kasnije i ostvare zaradu.

ЕЛЕКТРОНСКА И ОГЛАСНА ТАБЛА: Станари зграде у Стјепана Филиповића 31 модернизовали комуникацију

Foto Arhiva

Pa je tako, staru drvenu oglasnu tablu sa obaveštenjima na papiru zamenila elektronska.

Stanari višespratnice u Ulici Stjepana Filipovića 31 na Savskom vencu jedni su od onih koji su rešili da klasičnu oglasnu tablu odnesu u podrum, a ubuduće odluke postavljaju klikom iz fotelje. Obaveštenja koja se ne dopadnu komšijama više ne mogu da se pocepaju i završe u kanti, a da se onda, ostali pravdaju da ih nisu ni pročitali. S druge strane, deo table slobodan je za oglasni prostor, od kojeg planiraju da u budućnosti upotpunjuju kućni budžet.

- Komšije su podržale ovaj predlog i nedavno je klasična tabla otišla u prošlost - kaže za "Novosti" upravnik Ognjan Jovanović.

- Sa svog računara imam pristup tabli, i sve što otkucam i želim da prosledim komšijama, to uradim iz stana, brže. Iako smo trenutno uložili u ovu novinu, očekujemo da nam se kroz vreme isplati, jer ćemo iznajmljivati deo oglasnog prostora na tabli.

Foto Arhiva

Iako bi prevashodno, trebalo da bude namenjena za zvanična obaveštenja o planovima i dogovorima, upravnik ove "moderne" zgrade tvrdi da će na tabli ponekad moći da se čestitaju rođendani ili ostavi neka motivišuća poruka komšijama. Ipak, kako bi se predupredile situacije da se svakojaki neprimereni napisi nađu na njoj, jer ne postoji mogućnost da ih snimi video-nadzor, pristup će za početak imati samo on.

- Kako se ne bi pojavljivale privatne poruke "lepom" komšiji ili "lepoj" komšinica sa četvrtog sprata, samo će uz moj nadzor moći da se ostavljaju obavešetenja. Plan za kasnije je da neko od komšija piše i bilten o komšijskim događanjima, koji bi onda mogao da se čita sa table.

SAJT OKUPLjA KOMŠIJE

NEKADAŠNjI način upravljanja stambenim zajednicama otišao je z zaborav posle usvajanja novog Zakona o stanovanju. U mnogobrojnim zgradama poput broja 3 u Ulici učitelja Miloša Jankovića na Zvezdari komšije se okupljaju na sajtu. Nove metode komuniciranja koriste i stanari Ulice generala Vladimira Kondića i u ulaza 5,7 i 9, kao u Bulevaru despota Stefana 68b.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti