SALA ZA LAZAREVAČKU GIMNAZIJU: Grad opredelio više od 4,5 miliona evra za sanaciju osnovnih i srednjih škola

B. B.

28. 01. 2022. u 06:47

ZA sanaciju krovova, fasada, mokrih čvorova, sređivanje dvorišta u osnovnim i srednjim školama, Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu je, u ovoj godini, namenio 544,7 miliona dinara odnosno 4,5 miliona evra. Najveća investicija će biti izgradnja fiskulturne sale za Srednju tehničku školu i Gimnaziju u Lazarevcu, koja će koštati 237,6 miliona dinara. Takođe, salu za fizičko trebalo bi da dobije i OŠ "Mića Marković" u Sopotu.

САЛА ЗА ЛАЗАРЕВАЧКУ ГИМНАЗИЈУ: Град определио више од 4,5 милиона евра за санацију основних и средњих школа

Foto Arhiva

"Novo ruho", sređivanjem fasade i krova, dobiće - OŠ "Milena Pavlović Barili" u Višnjičkoj banji (26,7 miliona dinara), OŠ "Banović Strahinja" na Čukarici (31 milion), OŠ "Duško Radović" u Sremčici (22,3 miliona dinara), OŠ "Rade Drainac" u Borči (18,9 miliona dinara). Takođe, na spisku je i OŠ "Jelica Milovanović" iz Sopota, u kojoj će biti sređeni mokri čvorovi, a planirani su i unutrašnji radovi u školama.

U osmoletki "Petar Kočić" u Zemunu biće rekonstruisana hidrantska mreža i enterijer škole, kao i u Osmoj gimnaziji na Voždovcu. Đaci iz novobeogradske škole "Laza Kostić" dobiće kompletno sređeno dvorište, za šta je namenjeno 45,6 miliona dinara.

Kako saznajemo u Sekretarijatu za obrazovanje i dečiju zašitu, spremna je projektno-tehnička dokumentacija za kompletnu rekonstrukciju pet škola - OŠ "Sveti Sava" i OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, Trgovačke škole, Sportske i Gimnazije u Mladenovcu. Takođe, rade se projekti za sanaciju krovova u osnovnim školama "Nikola Tesla", "Rade Končar", "Dule Karaklajić". U planu je i kompletno sređivanje OŠ "Ratko Mitrović", kao i izgradnja nove podružne škole u sastavu OŠ "Pavle Popović" u naselju Meljak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)