POSTAVILI "ZEBRU": Brza reakcija nadležnih posle saobraćajne nezgode u Ulici Matice srpske

S. V.

17. 02. 2022. u 06:47

SAOBRAĆAJNA nezgoda, koja se prošle nedelje tokom noći dogodila na velikoj krivini u Ulici Matice srpske u naselju Mirijevo, kada je automobil udario u ogradu, podstakla je nadležne da dan kasnije ovde iscrtaju pešački prelaz, kako bi vozači ubuduće prilagodili brzinu.

ПОСТАВИЛИ ЗЕБРУ: Брза реакција надлежних после саобраћајне незгоде у Улици Матице српске

Foto Fejsbuk

Iako je prednji deo vozila bio potpuno smrskan, niko nije povređen.

Građani koji žive u ovom delu Mirijeva zadovoljni su brzom reakcijom nadležnih, ali se plaše da zebra neće biti dovoljna i da će vozači nastaviti da "divljaju" ovom ulicom. Ističu da je ovde i ranije bilo sličnih nezgoda, te da je zaštitna ograda zaustavila vozila da ne padnu sa uzvišenja u ambis, što bi verovatno bilo kobno za sve putnike iz automobila.

- Ovde je oduvek bilo nebezbedno, jure automobilima, pogotovo uveče, a krivina je velika - pričaju stanari iz Matice srpske. - Prava je sreća da te noći niko nije stradao, ali se često desi da tu neko sleti. Svi ovde nagaze na gas i ulica deluje kao poligon za trke. Tu svakog dana prolaze naša deca koja idu u školu, ali i stariji. Dobro je što su iscrtali pešački prelaz, ali mislim da bahate vozače to neće da uspori.

Zabrinuti ljudi kažu da u blizini ove opasne krivine treba da se postave ležeći policajac ili semafor kako se ubuduće ne bi dešavale nezgode koje veoma lako mogu da završe tragedijom. Neki misle da bi bilo neophodno da se na obližnjim zgradama postave kamere kako bi se identifikovali šoferi koji prebrzo voze i tako bili sankcionisani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

KRUG OKO SLONARE TRČI 150 MALIŠANA: U zoološkom vrtu na Kalemegdanu u subotu još jedan dečji maraton