"DIVLJI" KVADRATI BLOKIRAJU MREŽU: Nesklad između plana i trenutnog stanja u naselju Vojvoda Vlahović

M. STANOJKOVIĆ

12. 02. 2022. u 08:51

DOK na putu planirane komunalne infrastrukture stoji samo u jednoj ulici oko 2.000 kvadrata, žitelji naselja Vojvoda Vlahović će se s vremena na vreme gušiti u fekalijama.

ДИВЉИ КВАДРАТИ  БЛОКИРАЈУ МРЕЖУ: Несклад између плана и тренутног стања у насељу Војвода Влаховић

Foto: Z. Jovanović

Nadleženi u Direkciji za građevinko zemljište i izgradnju potvrđuju za "Novosti" da se dogodio raskorak između postojeće dokumentacije za izgradnju kanalizacione mreže i faktičkog stanja na terenu.

Kako objašnjavaju u Direkciji, sprovedena je deoba parcela radi formiranja novih za komunalnu infrastruktruru, ali je realizacija izostala.

- Najveći deo planirane infrastrukture nije moguće izvesti prema planskoj dokumentaciji, jer su fizička i pravna lica bespravnom gradnjom zauzeli trase planirane mreže - kažu u "Direkciji".

- Potrebno je rešiti pitanje nelegalnih objekata, ograda, zidova, stabala. U okviru trasa javne infrastrukture, ukupna površina nelegalnih objekata u Ulici vojvode Vlahovića i okolnim ulicama je oko 2.000 kvadratnih metara.

Dužina raznih vrsta ograda je oko 1.200 metara, a postoji više od 200 komada raznog drveća - voćnjaka.

Foto: Printskrin

I dok su objekti građeni, nadležni su žmurili, a sada, kako kažu stanari, kada su investitori oštetili kanalizacione cevi, meštanima su vezane ruke. Kako bi privremeno rešili problem sa nedavnim izlivanjem kanalizacije, komšije iz donjeg dela naselja su finansirali ispumpavanje vode.

- Utvrđeno je da se najverovatnije slegla kanalizaciona cev na mreži koju su zakačili investitori pre nekoliko godina iz gornjeg dela naselja - navodi Marko Mladenović iz Udruženja "Moje naselje".

- Mole se investitori koji su radili nelegalno, a imaju upotrebne dozvole na neuslovnu mrežu da svoj problem saniraju ili da se upravnici navedenih stambenih zgrada organizuju radi sakupljanja sredstava za sanaciju ili podnošenja krivičnih prijava.

Komšije iz donjeg dela koji su poplavljeni, u suprotnom će blokirati mrežu te će se fekalije vratiti u gornje zgrade.

Pre nekoliko dana u naselju su se ponovo izlile fekalije iz neuslovne kanalizacione mreže na koje su nelegalni investitori priključili svoje višespretnice.

NEUSLOVNA NIJE U SISTEMU

KAKO su nam odgovorili u JKP "Beogradski vodvod i kanalizacija", oni ne održavaju neuslovnu kanalizacionu mrežu, odnosno mrežu koja nije ulična:

- Kao takva ne nalazi se u sistemu našeg preduzeća. Neuslovna mreža je izgrađena bez naše saglasnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024