MLAZ JAČI ZA PETINU: Radovi na reni bunarima u Vreocima kod Lazarevca gotovi na proleće

S. V.

27. 01. 2022. u 06:47

IZGRADNjOM tri reni bunara u Vreocima, u šta će biti uloženo 84 miliona dinara, lazarevačka vodovodna mreža imaće dodatna 44 litra vode u sekundi.

МЛАЗ ЈАЧИ ЗА ПЕТИНУ: Радови на рени бунарима у Вреоцима код Лазаревца готови на пролеће

Bojan Stević i Goran Vesić, Foto Beoinfo

To znači da će trenutni kapacitet od 200 litara biti povećan za više od petine. Ovo je juče izjavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je zajedno sa predsednikom GO Lazarevac Bojanom Stevićem obišao radove na ovoj lokaciji.

On je precizirao da je jedan bunar već završen, a da je rok za završetak kompletnog posla dva meseca.

- Posle toga, predstoji izgradnja još jednog bunara koji ćemo zajednički raditi, i tako u potpunosti rešiti pitanje vodosnabdevanja u Lazarevcu, tamo gde je bilo problema naročito u letnjim mesecima - rekao je Vesić. - Budućnost Lazarevca je priključenje na planiranu fabriku vode "Makiš 3".

Kada je reč o kanalizaciji, Vesić je podsetio da će projektom "Čista Srbija" ova opština dobiti dve fabrike za preradu otpadnih voda, kao i 119 kilometara kanalizacije.

Predsednik GO Lazarevac Bojan Stević kaže da će, na ovaj način, kanalizacijom biti pokriveno centralno gradsko jezgro sa 15 mesnih zajednica.

- Restrikcije i havarije na vodovodnoj mreži bile su učestale, a izgradnjom reni bunara stabilizovaće se vodosnabdevanje. Pojedini delovi imaju mrežu od azbesta, koja je stara više od tri decenije, tako da kada god se rekonstruišu ulice, menjaju se i te stare cevi.

Foto Beoinfo

Poslednjih nekoliko godina usled klimatskih promena imali smo problem po pitanju stalnog vodosnabdevanja, a i pored tih havarija uspeli smo da završimo treći bunar.

Dobićemo od Grada novac za još jedan, čime ćemo u potpunosti stabilizovati vodosnabdevanje - rekao je Stević.

Veliki Crljeni

KANALIZACIONA mreža u okviru projekta "Čista Srbija" radi se u deset mesnih zajednica, a najveća investicija biće u lazarevačkom naselju Veliki Crljeni. Osim ove, biće izgrađena još jedna fabrika za preradu otpadnih voda, i to u samom Lazarevcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MOBI BANKA POSTAJE YETTEL BANK