TOKOM NOĆI NASTAVLJENO ČIŠĆENJE ULICA: Gradske toplane rade u punom kapacitetu i nema većih problema u komunalnom sistemu

Tanjug

23. 01. 2022. u 08:49

ZAMENIK gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je tokom noći nastavljen posao na čišćenju gradskih ulica i posipanju soli po kolovozima i trotoarima.

ТОКОМ НОЋИ НАСТАВЉЕНО ЧИШЋЕЊЕ УЛИЦА: Градске топлане раде у пуном капацитету и нема већих проблема у комуналном систему

Foto Tanjug

Vesić je naveo da je tokom noći utrošeno oko 400 tona soli i 150 tona kamenog agregata.

- Upotrebljeno je i oko 4.000 litara kalcijum-hlorida. To je tečnost koja se koristi na ekstremno niskim temperaturama, a tokom ranih jutarnjih časova u nekim delovima grada temperatura je bila i do minus osam stepeni. Ta tečnost se može upotrebljavati na temperaturama do minus 20 stepeni, a sve se to naravno radi kako bi bilo sprečeno formiranje leda na kolovozima i drugim javnim površinama- rekao je Vesić za RTS.

Prema njegovim rečima, podaci sa stanice za merenje u Karađorđevom parku kažu da je od početka godine u Beogradu palo 70 centimetara snega, dok je tokom čitave prošle godine u našem gradu palo 26 centimetara.

- Noćas je na ulicama bilo 60 velikih i 15 malih kamiona, kao i 15 utovarivača, ali će od danas od sedam časova ujutru broj velikih kamiona će biti prepolovljen. Radnici JKP „Beograd put“ ulažu ogromne napore kako bi gradske ulice bile prohodne i bezbedne-  rekao je Vesić, saopštio je Sekretarijat za informisanje Grada Beograda.

On je naglasio da je ove godine prijavljen mali broj pucanja cevi, što je rezultat adekvatnog održavanja i dosta zamenjenih cevi tokom prošle godine.

Kvar sa grejanjem koji je prijavljen u Paunovoj ulici biće otklonjen u ranim jutarnjim časovima, dok je tokom jučerašnjeg dana bilo problema sa grejanjem jednog dela Banjice koji se greje na gas, ali je Srbijagas rešio problem juče između 18 i 19 časova i stanje je normalizovano, kazao je zamenik gradonačelnika.

- Gradske toplane rade u punom kapacitetu i nema većih problema u komunalnom sistemu. To je dokaz da je tokom leta odrađen dobar posao na zameni cevi na najkritičnijim mestima i na taj način preventivno delovano- zaključio je Vesić.

BONUS VIDEO:

Ulice Kraljeva pod snegom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!