TOKOM NOĆI NASTAVLJENO ČIŠĆENJE ULICA: Gradske toplane rade u punom kapacitetu i nema većih problema u komunalnom sistemu

Tanjug

23. 01. 2022. u 08:49

ZAMENIK gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je tokom noći nastavljen posao na čišćenju gradskih ulica i posipanju soli po kolovozima i trotoarima.

ТОКОМ НОЋИ НАСТАВЉЕНО ЧИШЋЕЊЕ УЛИЦА: Градске топлане раде у пуном капацитету и нема већих проблема у комуналном систему

Foto Tanjug

Vesić je naveo da je tokom noći utrošeno oko 400 tona soli i 150 tona kamenog agregata.

- Upotrebljeno je i oko 4.000 litara kalcijum-hlorida. To je tečnost koja se koristi na ekstremno niskim temperaturama, a tokom ranih jutarnjih časova u nekim delovima grada temperatura je bila i do minus osam stepeni. Ta tečnost se može upotrebljavati na temperaturama do minus 20 stepeni, a sve se to naravno radi kako bi bilo sprečeno formiranje leda na kolovozima i drugim javnim površinama- rekao je Vesić za RTS.

Prema njegovim rečima, podaci sa stanice za merenje u Karađorđevom parku kažu da je od početka godine u Beogradu palo 70 centimetara snega, dok je tokom čitave prošle godine u našem gradu palo 26 centimetara.

- Noćas je na ulicama bilo 60 velikih i 15 malih kamiona, kao i 15 utovarivača, ali će od danas od sedam časova ujutru broj velikih kamiona će biti prepolovljen. Radnici JKP „Beograd put“ ulažu ogromne napore kako bi gradske ulice bile prohodne i bezbedne-  rekao je Vesić, saopštio je Sekretarijat za informisanje Grada Beograda.

On je naglasio da je ove godine prijavljen mali broj pucanja cevi, što je rezultat adekvatnog održavanja i dosta zamenjenih cevi tokom prošle godine.

Kvar sa grejanjem koji je prijavljen u Paunovoj ulici biće otklonjen u ranim jutarnjim časovima, dok je tokom jučerašnjeg dana bilo problema sa grejanjem jednog dela Banjice koji se greje na gas, ali je Srbijagas rešio problem juče između 18 i 19 časova i stanje je normalizovano, kazao je zamenik gradonačelnika.

- Gradske toplane rade u punom kapacitetu i nema većih problema u komunalnom sistemu. To je dokaz da je tokom leta odrađen dobar posao na zameni cevi na najkritičnijim mestima i na taj način preventivno delovano- zaključio je Vesić.

BONUS VIDEO:

Ulice Kraljeva pod snegom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NOĆ U BEOGRADU: Mirno, bez težih saobraćajnih nezgoda