NOVE CEVI OD MARTA U JAJINCIMA: Tender za izgradnju kanalizacije na Voždovcu, Paliluli i Rakovici

S. V.

05. 01. 2022. u 08:51

POSLEDNjEG dana prošle godine, Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisala je tri tendera za izgradnju kanalizacije na teritoriji Voždovca, Palilule i Rakovice. Nove cevi biće izgrađene u Kumodražu, Jajincima, Krnjači i Sunčanom bregu.

НОВЕ ЦЕВИ ОД МАРТА У ЈАЈИНЦИМА: Тендер за изградњу канализације на Вождовцу,  Палилули и Раковици

Foto M. Anđela

Kako je objasnio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, kroz četiri ugovora biće izgrađeno oko 18 kilometara kanalizacione mreže u Jajincima, Maloj Utrini, Kumodraž Selu i delu Kumodraža u Vojvode Stepe. Planirano je da radovi počnu u martu.

- Ukupna procenjena vrednost radova u sve četiri javne nabavke je 533 miliona dinara - kaže Vesić. - U delu Jajinaca koji pripada slivu jelezovačkog kolektora, projektuje se oko 12,2 kilometara sekundarne fekalne kanalizacije, a u prvoj fazi gradiće se 4,1 kilometar cevovoda koji će biti priključen na kolektor "Jelezovac". U Kumodraž Selu biće 7,5 kilometara kanalizacije za 600 kućnih priključaka, oko Vojvode Stepe još pet, a u Maloj Utrini 1,6 kilometara mreže.

U bloku između ulica Jovice Vasiljevića, Branka Momirova i Grge Andrijanovića u paliluskom naselju Krnjača planirana je sekundarna fekalna mreža. Radovi vredni 208,3 miliona dinara čekaju na ponuđača do 14. januara. Gradiće 5,5 kilometara sekundarne kanalizacije sa oko 450 priključaka za domaćinstva.

- Za celo područje Krnjače urađeno je idejno rešenje, a celo naselje podeljeno je prema slivovima na šest zona. Ovim tenderom obuhvaćen je cevovod između ove tri ulice. Sakupljene otpadne vode transportovaće se do postojećeg kolektora na Zrenjaninskom putu. U najvećem delu biće izgrađena gravitaciona kanalizacija od 4,9 kilometara, a manji deo trase od 430 metara biće opremljen niskopritisnom mrežom. Sve ostale zone projektovaće se i graditi u okviru tendera za 80 kilometara kanalizacije u Krnjači - zaključio je Vesić.

MAŠINE KOPAJU I U SUNČANOM BREGU

ZA IZGRADNjU fekalne kanalizacije u rakovičkom naselju Sunčani breg prijave se sakupljaju do 3. februara, a projekat je vredan 41,6 miliona dinara.

Kako se navodi u dokumentaciji, novih 2,5 kilometara cevi biće u ulicama Vojvode Plamenca, Zlatana Vaude, Mitropolita Mihaila, Darinke Borović, Dragoša Kalajića, Dušana Purića, Bulija Benciona, Mutimirovoj i Maje Zlatogorke za oko 50 kuća.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)