SMEĆE BACA KO STIGNE: U obrenovačkoj ulici deponija ispred dvorišta kuća

S. V.

27. 12. 2021. u 13:46

STARA odeća, polomljene igračke, gume, plastične i staklene flaše, ostaci hrane u kesama su "dekoracija" koja krasi obe strane Ulice Momčila Kalajdžića Muje u Obrenovcu.

СМЕЋЕ БАЦА КО СТИГНЕ: У обреновачкој улици депонија испред дворишта кућа

Foto: Printskrin RTV Mag

Iako komunalne ekipe redovno odnose đubre sa ove deponije u frekventnoj ulici koja spaja Valjevski i Šabački put, posle nekoliko dana situacija je ponovo ista.

Na samo desetak metara od gomile đubreta nalaze se porodične kuće, kojima otpad i prljavština prave veliki problem.

- Ovde đubre baca ko god prođe, kako kome padne na pamet - kaže jedan od žitelja Ulice Momčila Kalajdžića Muje. - Raspravljao sam se sa ljudima, govorio im da to ne rade, ali uzalud. Nije ih sramota ni da ostavljaju smeće čak i kad ih mi vidimo i upozorimo.

Ljudi iz ovog dela Obrenovca su ogorčeni jer kažu da su umorni od svađa sa nesavesnima, te ističu da svi u ovom kraju imaju kante u dvorištima koje komunalci redovno prazne.
- Mi plaćamo odnošenje smeća, radnici dođu i odnesu, a onda dođu prolaznici i bez imalo stida nam donose svoje otpatke pred kapiju!

Foto: Printskrin RTV Mag

Komunalna milicija nedavno je počela da radi i na teritoriji Obrenovca, gde je na sastanku sa čelnicima opštine rečeno da su najveći problemi nepropisno parkiranje i divlje deponije. U planu je postavljanje kamera na nekoliko lokacija kako bi se identifikovali oni koji krše komunalni red.

 

KAZNE DO 10.000

ZAKONOM je propisano da je ostavljanje smeća van kante prekršaj za koji je predviđena kazna od 10.000 dinara. Međutim, u praksi je drugačije i teško je kazniti počinioca jer je skoro nemoguće utvrditi ko je bacio đubre na mestu koje nije predviđeno za to. Pogotovo kada je reč o prigradskim opštinama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

KRUG OKO SLONARE TRČI 150 MALIŠANA: U zoološkom vrtu na Kalemegdanu u subotu još jedan dečji maraton