ODBORNICI ODLUČUJU O RASPODELI BUDŽETA: Sednica skupštine Grada Beograda zakazana za utorak

G. N.

15. 12. 2021. u 15:23

SEDNICA gradskog parlamenta, 35. po redu, zakazana je za utorak. Pred odbornicima skupštine naći će se, između ostalog, predlozi odluka o budžetu Grada Beograda za narednu godinu, izmene i dopune osnivačkih akata pojedinih ustanova, kao i usvajanje Plana detaljne regulacije za područje zapadno od Ibarske magistrale.

ОДБОРНИЦИ ОДЛУЧУЈУ О РАСПОДЕЛИ БУЏЕТА: Седница скупштине Града Београда заказана за уторак

Foto: N. Skenderija

Pred gradskim odbornicima naći će se dopune odluke o dodatnim oblicima zaštite porodilja, kao i izmene i dopune odluke o pravima i uslugama socijalne zaštite.

Na dnevnom redu za glasanje biće Predlog odluke o utvrđivanju obima sredstava za vršenje poslova grada i gradskih opština i određivanju prihoda koji pripadaju gradu, odnosno lokalnim samoupravama u 2022. godini. Takođe, pred odbornicima će biti i Predlog zaključka o obavezi pribavljanja prethodnog odobrenja Sekretarijata za finansije za pokretanje postupaka javnih nabavki. Odlučivaće se i o izmeni odluke o naknadama za korišćenje javnih površina za teritoriju Beograda, o izmeni odluke o lokalnim komunalnim taksama i o Predlogu cenovnika usluga organizacionih jedinica Gradske uprave Grada Beograda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona