RODITELJI OGORČENI SUĐENJEM: Sutra se navršava godinu dana od pogibije mališana na stajalištu u Zemunu

S. V.

23. 11. 2021. u 08:51

GODINU dana od pogibije četvorogodišnjeg Despota Mrđića, koji je stradao na autobuskom stajalištu u Prvomajskoj ulici u Zemunu, navršava se sutra.

РОДИТЕЉИ ОГОРЧЕНИ СУЂЕЊЕМ: Сутра се навршава годину дана од погибије малишана на стајалишту у Земуну

Incident se dogodio u Prvomajskoj, Foto P. Milošević

Roditelji, rodbina i prijatelji pokojnog mališana sutra će, od 18.00, blokirati Prvomajsku na sat vremena, kod stajališta "Bosanska" gde je dete stradalo, kako bi izrazili nezadovoljstvo što suđenje vozaču GSP još uvek nije počelo.

Vukašin Mrđić, dečakov otac, ne krije ogorčenost što je vozač GSP, koji je upravljao autobusom u trenutku kada je mali Despot izlazio sa bakom na stajalištu "Bosanska", još uvek na slobodi.

- On je vraćen na posao, živi slobodno bez ikakvih ograničenja i sankcija. Prvo ročište koje je bilo zakazano za 19. oktobar otkazano je iz nerazumljivih razloga, na insistiranje odbrane optuženog, drugi pokušaj ročišta zakazan je za danas u 13.00, što je skoro godinu dana otkako nam je dete ubijeno. Verujem da svi razumeju naše nezadovoljstvo sudskim sistemom, kao i nezamislivu bol koju mi kao roditelji osećamo zbog odugovlačenja sudskog procesa.

Život četvorogodišnjeg Despota tragično je završen 24. novembra prošle godine, kada je preko njega prešao autobus na liniji 18, na samo 100 metara od svog stana.

ISPUSTIO BAKINU RUKU

U TRENUTKU nesreće, Despot je bio sa bakom, koja je prva izašla iz vozila i stala da dočeka dete. Uzela ga je za ruku, ali je šofer zatvorio vrata i nije reagovao na njeno vikanje i mahanje. Despot je ispustio bakinu ruku, pao na asfalt, a autobus je zadnjim točkom prešao preko nejakog dečjeg tela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a