KONTROLA MASKI U CIVILU: Komunalna milicija uskoro na terenu u civilu

J.D.

15. 11. 2021. u 14:27

PRIPADNICI Komunalne milicije će u narednom periodu, u skaldu sa svojim ovlašćenjima, u civilu kontrolisati da li putnici u autobusima gradskog prevoza nose maske.

КОНТРОЛА МАСКИ У ЦИВИЛУ: Комунална милиција ускоро на терену у цивилу

Milicionari u novobeogradskom kafeu / Foto P. Milošević

Kako ističu nadležni iz ovog Sekretarijata, svakodnevno se u prestonici kontroliše preko 100 vozila i sankcionišu se svi putnci koji ne nose maske.

- Problem je što su pripadnici Komunalne milicije uočljivi na terenu, pa oni koji nemaju maske, odmah ih stave kad primete miliciju na stanici, pa tako nisu u situaciji da ih sankcionišu - istakao je Ranko Šekularac, pomoćnik direktora Komunalne milicije. - Zbog toga ćemo krenuti sa kontrolom u civilu, ali apelujem na sve sugrađane da u situacijama kada ne može da se izbegne neposredni kontakt, a to su definitivno autobusi gradskog prevoza, da koriste sredstva lične zaštite kako bi na taj način predupredili negativne posledice koronavirusa.

Šekularac je istakao i da je tokom vikenda Komunalna milicija kontrolisala oko 320 objekata u Beogradu. Zatečeno je samo jedno pravno lice koje nije poštovalo mere Vlade o zelenom, kovid sertifikatu, sankcionisano je devet lica, od toga pet građana i četiri zaposlena, a kaznu je dobio i kovid redar i odgovorno lice u pravnom licu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)