PETROVIĆ: Uskoro počinje rekonstrukcija i adaptacija Omladinskog pozorišta "Dadov"

Novosti online

02. 11. 2021. u 09:36

GRADSKI sekretar za investicije Luka Petrović najavio je predstojeću nadogradnju, rekonstrukciju i adaptaciju Omladinskog pozorišta „Dadov”, a radovi bi trebalo da počnu do kraja novembra.

ПЕТРОВИЋ: Ускоро почиње реконструкција и адаптација Омладинског позоришта Дадов

Foto: Beoinfo

Kako je u izjavi za Beoinfo precizirao, po okončanju radova ukupna površina objekta ove ustanove kulture biće 918 kvadratnih metara, a pozorište će dobiti sve najmodernije uslove za rad. 

 – Projektom je predviđena rekonstrukcija podrumskih prostorija, foajea, biletarnice i garderobe u prizemlju, a postojeća pozorišna scena sa gledalištem će se sanirati i adaptirati. U dograđenom delu iza scene biće novi prostori za glumce, fundus dekora, rekvizitarnica i tehnički prostori. U okviru postojeće spratne visine prizemlja biće formirana galerija sa koje se može pristupiti loži za kamere. U novodograđenom delu objekta iza scene na galeriji nalaziće se prostori komunikacije, toaleti, tehničke, pomoćne prostorije i prostorija za agregat – precizirao je Petrović.

On je dodao da je na prvom spratu predviđena dogradnja male sale za probe, a na spratu dograđenog dela iza scene su predviđeni novi prostori šminkernice, garderoba i toaleti za glumce. 

 – Planirana je i dogradnja na mestu postojećeg montažnog dela objekta i u delu parcele prema Trećoj beogradskoj gimnaziji. Takođe je predviđeno podizanje krovnih ravni postojećeg dela objekta radi smeštaja tehničkih uređaja uglavnom mašinskih instalacija – precizirao je Petrović.

Kako je naglasio, izvršiće se i energetska sanacija objekta tako što će se ugraditi adekvatna termoizolacija. Rekonstruišu se i izrađuju nove elektro i telekomunikacione instalacije, a rekonstruiše se i unutrašnja kanalizaciona mreža. Projektom elektromotornog pogona grejanja, klimatizacije i ventilacije rešeno je upravljanje mašinsko-tehnološkom opremom za grejanje, klimatizaciju i ventilaciju. Planirana je i potpuno nova instalacija i oprema za odimljavanje prostora pozorišne sale i velike scene, u smislu zaštite od požara. 

 – Rok za završetak radova je sredina septembra 2022. godine, a vrednost ugovorenih radova je oko 173 miliona dinara – rekao je Petrović.

BONUS VIDEO:

Najbolji su kadrovi iza scene - snimanje filma o Tomi Zdravkoviću

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)