IZ STEPE VODE DVA "PUTIĆA": Završena saobraćajna veza između naselja i ulice Vojvode Stepe, a pušten u saobraćaj i deo ulice na Trošarini

M.S. - A.Z.K.

01. 11. 2021. u 06:37

ŽITELjI voždovačkog naselja "Stepa Stepanović" dobili su juče novu saobraćajnicu u dužini od 130 metara, a završeni su i radovi na uklapanju Kružnog puta i Ulice vojvode Stepe.

ИЗ СТЕПЕ ВОДЕ ДВА ПУТИЋА: Завршена саобраћајна веза између насеља и улице Војводе Степе, а пуштен у саобраћај и део улице на Трошарини

Saobraćajnica duga 130 metara, Foto Beoinfo

Saobraćaj je juče pušten kroz ove saobraćajnice, čime je rešen dugogodišnji problem stanovnika naselja, koji nisu imali direktnu vezu sa Ulicom vojvode Stepe.

Probijen je put kroz živicu, nasut tucanikom i asfaltiran. Borba stanovnika ovog dela Voždovca trajala je pet godina, ali je birokratija kočila radove. Nova saobraćajnica sada ima trotoare sa obe strane i urađena je kompletna infrastruktura.

- Izvedeni su svi radovi osim sadnje drvoreda, a to će biti završeno tokom ovog meseca.

Vrednost posla je oko 25 miliona dinara - napisao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić na svom fejsbuk-profilu.

- Danas je takođe pušten u saobraćaj i deo ulice na Trošarini, koja predstavlja uklapanje Sektora 2, tačnije spoljne magistralne tangente Borska - Petlja Lasta u postojeću saobraćajnicu Kružni put.

Deo između Ulice vojvode Stepe i Kružnog puta, Foto Beoinfo

Iako je sredinom oktobra trebalo da se pusti saobraćaj kroz deo između Ulice vojvode Stepe i Kružnog puta, Direkcija je potom najavila da će sve biti završeno 1. novembra.

Juče je spojen ovaj deo i sada Ulica vojvode Stepe ima svoju konačnu formu. Osim toga, iskorišćen je i potencijal Ulice Save Maškovića, koja je do skoro bila pod radovima. Prema očekivanjima stručnjaka, ovo će podići protočnost i nivo saobraćaja.

- Urađeno je oko 75 metara ulice, od čega je veći deo napravljen u profilu sa po dve saobraćajne trake u oba smera, i ovaj deo saobraćajnice je deo budućeg Sektora 3 (Borska - Petlja Lasta) koja će početi da se gradi naredne godine. Urađena je kompletna komunalna infrastruktura, a radovi su bili vredni 50 miliona - napisao je Vesić.

On će se u toku naredne nedelje sastati sa predstavnicima Građevinske direkcije Srbije kako bi Grad preuzeo javne površine u naselju "Stepa Stepanović".

Kada ovaj prostor postane vlasništvo Beograda, otvara se mogućnost da budu uređena postojeća dečja igrališta i sve ostale javne površine na teritoriji ovog naselja.

Planirana izgradnja vrtića

KAKO je juče rekao zamenik gradonačelnika Goran Vesić, on je izdao nalog da se obavi eksproprijacija privatne imovine vraćene u restituciji.

- Na toj parceli planirana je izgradnja vrtića, cilj nam je da do polovine naredne godine izgradimo još jedan objekat za najmlađe u ovom naselju - napisao je Vesić.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!