EKSPLODIRALI VENTILI NA RADIJATORIMA: Kvar na grejnim instalacijama poplavio stanove u soliteru na Novom Beogradu (VIDEO)

G. N.

28. 10. 2021. u 15:07

POSLEDNJIH dana stanari solitera u Jurija Gagarina 253 na Novom Beogradu, žive u strahu. Zasada neutvrđeni kvar na grejnim instalacijama napravio je poplavu u nekoliko stanova, kada su procureli radijatori. Iako su radnici "Beogradskih elektrana" na teren izlazili nekoliko puta, kvar nije potpuno otklonjen jer u pojedinim stanovima voda još teče. Da nevolja bude veća, svu štetu, po svemu sudeći, stanari će morati sami da nadoknade.

ЕКСПЛОДИРАЛИ ВЕНТИЛИ НА РАДИЈАТОРИМА: Квар на грејним инсталацијама поплавио станове у солитеру на Новом Београду (ВИДЕО)

Privatna arhiva

Kako nam je ispričala Aleksandra Mitić, jedna od vlasnica oštećenog stana, sve je počelo još 24. oktobra, u ranim jutarnjim satima, kada su stanari čuli buku u podstanici. Upravnik stambene zajednice odmah je prijavio problem dispečerskom centru preduzeća. Radnici su došli, ali kakvi su radovi obavljeni, nije poznato.

- U ranim jutarnjim satima narednog dana u mom stanu se izlio radijator - priča nam Aleksandra. - Voda nam je bila do članaka, i prava je sreća da kablovi nisu bili uhvaćeni inače bismo verovatno stradali. Radnici su došli, pregledali stanje, zatvorili vodu u oštećenom radijatoru i rekli mi da moram o svom trošku da kupim novi radijator, njima platim 5.000 dinara za radove, jer to nije njihova nadležnost.

U istom trenutku kada se ova havarija dogodila, sa istim problemom suočile su se i komšije iz prizemlja. Narednog dana, ventil sa radijatora izleteo je u stanu na sedmom spratu, a onda je voda napravila štetu u još tri stana u vertikali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)