PRVE KAZNE U GRADSKOM PREVOZU: Sedam osoba kažnjeno za nenošenje maski

Novosti online

19. 10. 2021. u 08:13

SEDAM osoba kažnjeno je zbog nenošenja zaštitne maske u gradskom prevozu u Beogradu, rekao je danas rukovodilac Sektora unutrašnje kontrole Komunalne milicije Ranko Šekularac.

ПРВЕ КАЗНЕ У ГРАДСКОМ ПРЕВОЗУ: Седам особа кажњено за неношење маски

Foto: Tanjug

- Ono na šta ćemo u budućem periodu staviti akcenat jeste kontrola nošenja maski u gradskom prevozu, autobusima. Juče smo već počeli sa tim i imali smo sedam situacija gde smo morali da sankcionišemo one najneodgovornije - rekao je Šekularac za televiziju Pink.

On je istakao da se obaveza nošenja zaštitne maske, u cilju sprečavanja širenja virusa korona, u hipermarketima i tržnim centrima uglavnom poštuje, ali da je bilo 38 slučajeva u kojima je Komunalna milicija sankcionisala pravna lica zbog nepoštovanja te mere.

Podsetimo, pre nekoliko dana je u Vladi Srbije održan sastanak sa članovima Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor, na kojem je dogovoreno da se pooštri inspekcijski nadzor na poštovanju mera u borbi protiv zarazne bolesti kovid-19.

Ranije je najavljeno da će rad inspekcija biti fokusiran na tržne centre, gradski prevoz i prodavnice, kao i na ugostiteljske objekte.

Pre nekoliko dana je zbog nepoštovanja epidemioloških mera više tržnih centara u našoj zemlji kažnjeno sa po 300.000 dinara.

(Telegraf)

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

KOLAPS NA VRAČARU: Autobus 26 napravio zastoj

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)