ZASTAVA SOKOLSKOG SAVEZA NA POKLON ČUKARIČANIMA: Ispod ovog obeležja nizali su se sportski uspesi

G. N.

12. 10. 2021. u 17:42

DIREKTOR Sportskog centra Žarkovo Jovica Grbić, uručio je predsedniku GO Čukarica Srđanu Kolariću zastavu Sokolskog društva Beograd VIII - Žarkovo. Ovo obeležje izrađeno je davne 1934. godine. Takmičari su ga sa ponosom nosili, kao učesnici brojnih sportskih manifestacija, a od danas je ono deo čukaričke zaostavštine.

ЗАСТАВА СОКОЛСКОГ САВЕЗА НА ПОКЛОН ЧУКАРИЧАНИМА: Испод овог обележја низали су се спортски успеси

Privatna arhiva

- Zastava Sokolskog saveza Žarkovo, koju ste nam dali na čuvanje, je izuzetan poklon, koji ćemo, nakon završetka obnove objekta stare škole u Žarkovu i otvranja muzeja izložiti kao svedočenje o istoriji sokolstva i sporta na Čukarici - rekao je predsednik .

Sokolsko društvo Beograd VIII - Žarkovo, osnovano je pre 88 godina i tokom dugogodišnje tradicije uticalo je na izuzetan razvoj sporta i fizičkog i zdravstvenog razvoja mladih na Čukarici. Otvaranjem tadašnje Sokolane, na prostoru današnjeg Sportskog centra u Žarkovu, sport postaje sastavni deo života Čukaričana, a posle Drugog svetskog rata ovo društvo se odlikuje i izuzetnim rezultatima i medaljama u skoro svim sportovima, posebno u gimnastici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona