BOLJI ŽIVOT OSOBA SA INVALIDITETOM: Grad Beograd održao tribinu "Iz kruga u okruženje"

Марија Стевановић
Marija Stevanović

07. 10. 2021. u 20:05

GLAVNI gradski urbanista Marko Stojčić i gradski većnik Dragomir Petronijević prisustvovali su danas tribini „Iz kruga u okruženje”, koja je danas održana u Skupštini grada u organizaciji Udruženja osoba sa invaliditetom.

БОЉИ ЖИВОТ ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ: Град Београд одржао трибину Из круга у окружење

Beoinfo

Stojčić je istakao značaj unapređenja prestonice po merilima svih njenih stanovnika, s posebnim naglaskom na osobe sa invaliditetom.

– Pokrenuta je kampanja kojom poboljšanje uslova funkcionisanja osoba sa invalididtetom neće biti mogućnost, već obaveza nadležnih institucija. Pokrenuta je akcija prilagođavanja javnog gradskog prevoza tim osobama, pre svega primenom zvučne signalizacije – kazao je Stojčić.

On je istakao da će delovi grada koji se rekonstruišu biti prilagođeni toj populaciji i najavio uklanjanje ivičnjaka i drugih prepreka, kao i ugradnju taktilnih ploča u centralnim gradskim zonama.

– Razgovaramo sa gradskim opštinama i javnim preduzećima o poboljšanju uslova, odnosno o onom što je potrebno nadomestiti da bi osobe sa invalididtetom mogle da idu nesmetano od kuće do radnog mesta i da tamo borave ili obavljaju druge aktivnosti – naveo je Stojčić.

Petronijević je dodao da je dobra saradnja sa Udruženjem osoba sa invaliditetom te da je kroz programe zapošljavanja blizu 1.000 osoba sa invaliditetom našlo zaposlenje u poslednjih osam godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024