STAROST JE RESURS, A NE TROŠAK: Otvorena izložba korisnika Senor centra GO Stari grad

G. N.

01. 10. 2021. u 19:00

POVODOM Međunarodnog dana starijih osoba, Gradska opština Stari grad, Poverenik za zaštitu ravnopravnosti i UNFPA (Populacioni fond Ujedinjenih nacija) danas su otvorili izložbu u Knez Mihailovoj ulici. Autori su korisnici Senior centra ove centralne gradske opštine.

СТАРОСТ ЈЕ РЕСУРС, А НЕ ТРОШАК: Отворена изложба корисника Сенор центра ГО Стари град

Privatna arhiva

U sklopu radioničarskog programa Senior centra, penzioneri iz ovog dela grada osmislili su izložbu koja za cilj ima da pošalje omladini i celokupnoj javnosti jasnu poruku da starost nije trošak već resurs.

- Kao odgovorna opština koja misli na svoje najstarije sugrađane, koji čine trećinu našeg stanovništva, naš cilj je da postanemo servis za njihov kvalitetniji i bolji život i upravo zbog toga osnovali smo Senior centar - istakla je Maria Markov zamenica predsednika GO Stari grad.

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković je ovom prilikom dodala da ubrzana digitalizacija otvara brojne mogućnosti uključujući i međugeneracijsku razmenu i dijalog.

- Ovaj razvoj preti da stvori nove podele, novi jaz među generacijama ako društvo i država ne učine sve da spreče "digitalnu isključenost" starijih građana i nove oblike "digitalne diskriminacije". Treba imati u vidu da prilikom obuka za sticanje novih veština vodimo računa o nivou znanja i godinama onih kojima pomažemo kao i da te obuke prilagodimo potrebama starijih, da ih ne bi činili dodatno nesigurnim u pogledu novih tehnologija - rekla je Janković.

Zapratite Nportal na Fejsbuk stranici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije