RADOVI POČINJU U OKTOBRU: Rok za završetak saobraćajnice iz „Stepe“ do Ulice Vojvoda Stepa tri meseca

S. B. M.

17. 09. 2021. u 09:21

POSLE godina agonije, žitelji naselja Stepa Stepanović dobiće tokom ove jeseni i zime dva prilaza naselju.

РАДОВИ ПОЧИЊУ У ОКТОБРУ: Рок за завршетак саобраћајнице из „Степе“ до Улице Војвода Степа три месеца

Foto D. Milovanović

Proširenje Kružnog puta je u toku što će omogućiti bolju vezu ka ulicama Vojvode Stepe i Crnotravskoj. Ujedno, napokon će biti izgrađeno i 130 metara saobraćajne veze iz kružnog toka u samom naselju ka Ulici vojvode Stepe.

Kako navode u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, građevinska dozvola za izgradnju saobraćajnog priključka naselja Stepa Stepanović na Ulicu vojvode Stepe izdata je 10. septembra, a njena pravosnažnost se očekuje 18. septembra.

- Izvođač radova trenutno obeležava trasu i priprema gradilište, a po pravosnažnosti građevinske dozvole, sledeće sedmice, prijavićemo početak izvođenja radova. Rok za izgradnju je 90 dana od uvođenja izvođača u posao. Nova saobraćajnica biće duga 130 metara, širina kolovoza je sedam metara i imaće dve saobraćajne trake, obostrane trotoare širine jednog i po metara sa jedne i tri metra sa druge strane - kažu za "Novosti" u Direkciji.

mapa I. Simić

Sa jedne strane, ulica će se uklopiti u postojeće stanje Ulice vojvode Stepe kao trokraka raskrsnica, dok će se u naselju uklopiti u postojeći kružni tok.

Ugovor za izgradnju ove saobraćajne veze sa izradom tehničke dokumentacije potpisan je u septembru 2019. godine sa grupom ponuđača koju čine preduzeća "Ingrap - Omni" i "Geoput" iz Beograda i "Geosistem" iz Valjeva. Ugovorena vrednost radova je 20.727.000 dinara. Od tada, rokovi za početak gradnje su nekoliko puta pomerani.

Razlog je bizaran: četiri kvadrata zmljišta koja pripadaju Republici, a koja su data na korišćenje JKP "Zelenilo Beograd", trebalo je administrativno preneti u vlasništvo Grada. Zanimljivo je da je situacija rešena tri dana posle napisa u "Novostima" o tome koliko se čeka na izgradnju ove nevelike spone. Postupak upisa javne svojine Grada Beograda na zemljištu na kome je korisnik "Zelenilo" u nadležnoj službi za katastar nepokretnosti i dalje traje, ali kako tvrde u Direkciji, završetak ovog postupka neće uticati na planirani početak radova.

Foto D. Milovanović

SKUPLjE REŠENjE BILO BRŽE

IAKO skuplje i zahtevnije, ispalo je da je proširenje Crnotravske i Save Maškovića, i u sklopu tih radova proširenje Kružnog puta, bilo brže nego probijanje veze kroz neizgrađeno zemljište u vlasništvu jednog gradskog preduzeća. Podsećamo, uklapanje Kružnog puta u Vojvode Stepe obuhvata izgradnju oko 100 metara saobraćajnice sa po dve saobraćajne trake po smeru. One će se saobraćajnom signalizacijom uliti u postojeću trasu Kružnog puta pored naselja Stepa Stepanović i dalje ka Kumodraškoj ulici. Taj posao trebalo bi da bude završen do sredine oktobra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima