OBNOVA KOTLARNICE NE ŠTETI OKOLINI: "Galenika" može da rekonstruiše objekat bez studije o zaštiti životne sredine

G. N.

07. 09. 2021. u 16:14

SEKRETARIJAT za zaštitu životne sredine odlučio je da preduzeće "Galenika" ne mora da izradi studiju o proceni uticaja na okolinu, kako bi počeo postupak rekonstrukcije dela objekta kotlarnice u Zemun polju. Ocenjeno je da se, uz primenu važećih tehničkih normativa i standarda propisanih za ovu vrstu objekata, ne očekuju negativni uticaji projekta na životnu sredinu.

ОБНОВА КОТЛАРНИЦЕ НЕ ШТЕТИ ОКОЛИНИ: Галеника може да реконструише објекат без студије о заштити животне средине

Foto: P. Milošević

Kako stoji u rešenju koji je ovim povodom doneo nadležni Sekretarijat, realizacija predmetnog projekta je planirana na površini od 1.009 kvadrata, unutar fabričkog kompleksa, koja se prema Planu detaljne regulacije privredne zone Gornji Zemun, nalazi u zoni privredne delatnosti. U okolini se nalaze drugi poslovni, industrijski i privredni objekti. 

Zainteresovani sugrađani mogu izvršiti uvid u doneto rešenje na službenom sajtu grada Beograda i izjaviti žalbu ovim povodom do kraja ove nedelje. Žalba se preko prvostepenog organa podnosi Ministarstvu zaštite životne sredine.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SAZNAJEMO! Vest koju je Vučić zaboravio da saopšti: 100.000 ljudi koji su dobili vaučere od 5.000, dobiće još 10.000 dinara