OBNOVA KOTLARNICE NE ŠTETI OKOLINI: "Galenika" može da rekonstruiše objekat bez studije o zaštiti životne sredine

G. N.

07. 09. 2021. u 16:14

SEKRETARIJAT za zaštitu životne sredine odlučio je da preduzeće "Galenika" ne mora da izradi studiju o proceni uticaja na okolinu, kako bi počeo postupak rekonstrukcije dela objekta kotlarnice u Zemun polju. Ocenjeno je da se, uz primenu važećih tehničkih normativa i standarda propisanih za ovu vrstu objekata, ne očekuju negativni uticaji projekta na životnu sredinu.

ОБНОВА КОТЛАРНИЦЕ НЕ ШТЕТИ ОКОЛИНИ: Галеника може да реконструише објекат без студије о заштити животне средине

Foto: P. Milošević

Kako stoji u rešenju koji je ovim povodom doneo nadležni Sekretarijat, realizacija predmetnog projekta je planirana na površini od 1.009 kvadrata, unutar fabričkog kompleksa, koja se prema Planu detaljne regulacije privredne zone Gornji Zemun, nalazi u zoni privredne delatnosti. U okolini se nalaze drugi poslovni, industrijski i privredni objekti. 

Zainteresovani sugrađani mogu izvršiti uvid u doneto rešenje na službenom sajtu grada Beograda i izjaviti žalbu ovim povodom do kraja ove nedelje. Žalba se preko prvostepenog organa podnosi Ministarstvu zaštite životne sredine.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)