IZGLASANA ODLUKA O ZABRANI UPOTREBE ĆUMURA: Nema više roštiljanja i mirisa

S. B. M.

30. 08. 2021. u 15:02

NA DANAŠNjOJ sednici Skupštine grada Beograda odbornici su izglasali odluku o zabrani upotrebe ćumura i otvorenog plamena u zdradama.

ИЗГЛАСАНА ОДЛУКА О ЗАБРАНИ УПОТРЕБЕ ЋУМУРА: Нема више роштиљања и мириса

Foto M. Anđela

Ova odluka će se primenjivati od 1.januara 2022. godine.

Podsetimo, zamenik gradonačelnika Goran Vesić je rekao da je jedna od najčešćih primedaba građana jesu mirisi koji u stambenim zgradama dolaze od ugostiteljskih objekata, kao i onih koji se bave poslovanjem u stanovima.

Zabrana upotrebe otvorenog plamena, a naročito upotreba ćumura odnosi se na posebne delove zgrade (zatvorene i otvorene prostore), zajedničke prostore, kao i na zemljištu za redovnu upotrebu zgrade.

- Otvoren plamen prilikom pripreme roštilja, pri naletu i najmanjeg vetra dovodi do izbijanja i širenja požara unutar stambenog prostora korisnika, a često se prenosi na stan pored, iznad ili ispod nje - rekao je Vesić i dodao da je motiv zabrane pre svega preventivno delovanje, s obzirom na činjenicu da je u porastu broj požarom obuhvaćenih objekata na teritoriji grada Beograda.

Naveo je i da će se u narednom periodu doneti posebna Odluka kojom će se zabraniti upotreba ćumura i u ugostiteljskim objektima koji se nalaze u stambenim zgradama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista