SITUACIJA TEŠKA I NEIZVESNA: Čaušić - Borimo se da spasimo deo TC, za sada nemamo informacije da postoje žrtve

A.N.

12. 08. 2021. u 23:35

VELIKI požar koji je večeras oko 20 časova buknuo u TC u Bloku 70 još nije stavljen pod kontrolu iako su angažovane značajne vatrogasne snage.

СИТУАЦИЈА ТЕШКА И НЕИЗВЕСНА: Чаушић - Боримо се да спасимо део ТЦ, за сада немамо информације да постоје жртве

Foto: I.Marinković

Pripadnici Beogradske policije angažovani su na obezbeđenju terena kako ne bi došlo do incidenata. Ekipa Hitne pomoći je u pripravnosti na terenu u Bloku 70, ali za sada nije bilo potrebe za intervencijama.

 

- U 20.05 smo dobili prijavu o požaru, a naše ekipe su već na terenu bile u 20.12 časova. Ogromne snage se trenutno nalaze na terenu. Imamo 63 vatrogasaca i 22 vatrogasna kola. Pristižu i autocisterne vodovoda. Dajemo sve od sebe da spasimo deo tržnog centra, ali je situacija teška i neizvesna – kaѕzao je za “Novosti” Luka Čaušić, v.d. pomoćnika ministra unutrašnjih poslova i načelnika Sektora za vanredne situacije.

 

On je naglasio da se tokom gašenja požara vatra proširila na krov objekta.

- Vatra je zahvatila lako goriv materijal i tkanine. Situaciju dodatno otežava to što je tržni centar, odnosno deo gde je krov pun sa robom. Naši vatrogasci su se popeli na krov, ali je tu velika količina robe i ne možemo da probijemo do vatre. Vatrgasci su u opasnosti i zbog toga što je objekat pun plinskih boca – rekao je Čaušić i dodao - Za sada nema informacija da postoje žrtve. Nadamo se da će se te informacije potvrditi i da ćemo uspeti da spasimo bar deo tržnog centra, ali situacija je neizvesna. Bićemo na terenu dok god je to potrebno. Veliki uspeh će biti ukoliko se potvrdi da žrtava nema i ako uspemo nešto da spasimo.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)