ZASTOJ U ŠPICU ZBOG KONTEJNERA: Aktivnosti gradskih komunalnih preduzeća prave gužve u saobraćaju

S. B. M.

06. 08. 2021. u 07:52

BEOGRADSKI vozači osetljivi su na svaku blokadu u saobraćaju, a zbog komunalnih preduzeća ih ima bezbroj. I dok su neke, poput popravki sijalica ili kontaktne mreže razumljive, svima smetaju radnici "Gradske čistoće" koji kontejnere u centru grada prazne usred saobraćajnog špica.

ЗАСТОЈ У ШПИЦУ ЗБОГ КОНТЕЈНЕРА: Активности градских комуналних предузећа праве гужве у саобраћају

Vozila “Čistoće” u Kosovskoj i Resavskoj

Tako su reporteri "Novosti" uhvatili trenutak kada je smećarski kamion blokirao na pet minuta Kosovsku ulicu. Zbog toga vozila nisu mogla da skrenu desno, pa se kolona napravila do Terazijskog tunela. Tako je bila blokirana i raskrsnica Dečanske i Nušićeve, pa se kolona napravila i u Dečanskoj u smeru ka tunelu. Da se posao pražnjenja ubrza, nije moguće, pa se svi pitaju zašto se ne prazne noću ili kasno uveče.

O sličnoj situaciju, redakciju je dva dana kasnije obavestio jedan sugrađanin. Zaposleni u "Čistoći" praznili su kante na uglu Bulevara kralja Aleksandra i Resavske. Tramvaj na liniji sedam koji je skrenuo ka Resavskoj zbog kamiona nije mogao da prođe. Svojom dužinom blokirao je Bulevar, pa vozila sa Trga Nikole Pašića ka Đermu nisu mogla da prođu.

- Iako je tramvajdžija jedno vreme bio strpljiv, pa onda svirao, to nije sprečilo radnike da nastave da tovare okvir ormara, stolice, dušek i sve ono što je stajalo oko kontejnera. Da su praznili kantu, pa se sklonili da šinsko vozilo prođe i pokupi nas pitnike koji smo ga ti čekali pola sata, razumeo bih. Ovako, maltretiraju i vozača i putnike u tramvaju, i nas koji čekamo prevoz - jada se naš čitalac Slaviša M.

Na pitanja upućena "Čistoći" zašto se đubrijere i kontejneri u centru grada ne prazne tokom večeri, "Novosti" još čekaju odgovor.

I "ZELENILO" PRAVI GUŽVU

NA sličan problem nedavno se požalio vozač javnog prevoza na liniji 70 koja vozi do Ikee. Ovoga puta pometnju su napravili radnici "Zelenila" koji su prema njegovim rečima zalivali cveće duž auto-puta kroz Beograd, pa su tako napravili zastoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja